väldigt vågat virk verkar vara halv halsduk


en liten bit av mars..

mars 2010 har varit en bra månad. eftersom jag har tyckt att det varit vår sedan början på januari ska det bli fint att åka till paris en vecka och komma hem till ett vårfint oslo i april.

ett urval av positiva händelser i mars skal illustreras nedan med bilder:


bästaste stora lillasyster var här med kompis. vi åkte skridskor, hade tacokväll, gjorde semlor (eller så var det en annan gång utan tjejorna?), åkte till fjälls och hade hur mys som helst!



vi rev av en klassisk tvättfest med gänget (utan tvätt och en del av gänget). det blev otippat mycket skoj och bilder. en klassiker!



vi åkte till sthlm för en klassisk kvalitetshelg. vi har alla klagat lite på att när man ses med gänget river man igenom en helg på ett naffs utan att riktigt ha fattat vad som hände. i detta tog vi sonika flyget till hufvudstaden, hängde med dahl/dahléns, åt gott, drack gott, buzza loss och ensamtränade mina. helt fantastiskt! när vi kom hem gjorde mattajas en skattjakt i hela lägenheten med lappar och jag började virka.

och nu då? vi toppar det med one week in paris (icke porrfilmsvarianten, vilket iofs var självklart).

PUSS!

ååååååååhhhhhhhhhhhh vilket fantastiskt liv


bild snodd rakt av från pussgalen

det verkar rätt hett med hantverk

jag samlar tantpoäng så det sjunger om det! sc hade teamträff i fredags, och jag bjöd in mig själv! mycket kul att träffa alla gamla kollegor (och även nytillskotten!). nog för att jag träffar de flesta ändå. vi svirade runt, ut å dansa och härjade.

lördagen långfikade jag med tjejorna, sen tog jag med elin hem för övernattningskalas. efter en lång dag på stan gjorde vi laxsoppa, drack lite vin och VIRKADE. jag är en naturbegåvning mot alla odds ;)

nu är jag lite depp för att garnet är slut och alla affärer är stängda. är helt slut efter träning, lite plock å de pimpade resterna av laxsoppan så hade varit perfa med lite handarbete nu. (JÖSSES, vad jag hade skrattat om någon sagt till mig för ett år sedan att jag skulle lära mig virka på eget initiativ)

har också kommit på att jag är grymt sugen på att pärlifiera något till en tavla. finns grymt mycke pärlbloggar, startkit och program - men vet inte helt vart jag ska börja. hittade ett kit på panduro med program + pärlor för 400, vilket känns rätt dyrt för en hobby som kanske inte ens varar särskilt länge..

dock är gratisprogrammen jag testat inte så bra.. kanske har något å göra med motivet?



dagen i punkter

  • har svingat mig igenom min med restskatt och förhoppningsvis fått till den så jag får tillbaka en slant istället. jag har ordnat mattajas som får tillbaka sjukt mycket (om jag inte räknat fel) och jag har haft telefontid i 40 min med kris och hjälp honom (iofs 10 min deklaration och 30 min skratt + update).
  • har officielt ny tjänst på jobbet
  • har tränat, och kastat apelsin på grannen
  • har checkat in via webben på flyget, vi åker till paris på tisdag!!
  • har inte duschat (sjukt jobbigt att bli blöt! jag önskar mig en turbotork till hela kroppen omedelbums)

lillpöjken är tillbaka!

efter att ha varit på vift med jobbä ett par veckor är lillpöjken aka kärleksmannen tillbaka. efter en måltid, häng & livsfilosofi har han fått titta på när jag målat naglarna och nu har han lov att duscha. vi har googlat svamp och skrattat. så fint att ha någon som ringer och säger "hej, jag kom på att jag saknat beccus!".

och hela jag är på vift. tidigt till jobbet hela veckan, ute på lunch, möten, flänger och går sent. skippar dock inte träningen, så kommer hem görhungrig och råslut. då är det ok att somna kl 21 ibland :)

idag klarade jag 6 km på 45 min, sen klicka knät (och jag var iofs rätt slut, haha).

har ställt fram väskan, lagt i passet (vägrar flyga utan pass igen, oavsett destination!!) och börjat tänka att på fredag smäller det! efter en råhård vecka ska det bli fint å komma till sthlm, NJUTA och sen komma tillbaka till en nygammal arbetsplats. spännande tider..

favvosönda' med extra allt

jösses, vart har partypinglan gått? jag njuter som fan av att inte vara ute å svira på nätterna. bortsett från en jävla shottabläng till tvättfest förra helgen är det bara en del vinsippande. smiter ju ut å vinar lite, men undviker å fastna till sena natten. kommer ju ändra sig med parkhäng runt hörnet, så känner ingen stress med det.

mellomys och tidigt somnande igår har resulterat i att jag följde mattajas till jobbä imorse, fick en fabriksinspektion å solade en sväng. tog mig via nya vägar till sats och tränade.

och veckans träning har varit kanonkul. blir frustrerad när knät inte håller, men har lagt om fokus lite så har tränat mer stabilitet/balans. jag tror att det gjorde att jag idag kunde gå raskt 1 km, jogga/springa 1 km, gå raskt 1 km, jogga/springa 1 km, gå raskt 1 km = 5 km på 35 min. det får jag vara nöjd med!

så peppade jag till också på att jag var feg. kärleken ska börja gå med mig på träning och vi pratar lite om det (ibland, han är inte övertänd - haha). i samband med det la jag kommentaren att min styrketräning är 10 år gammal och att jag av vana bara kör på med det jag kan, men vill gäärna vara cool å använda boll, balans och egna kroppen mer men jag törs inte.

TÖNTJAG! idag har jag gjort magövningar på boll. TOPP!

my new BFF (we clicked at first sight)


klassisk skitdag som from now bara kan bli bättre

usch. idag har det varit en klassisk skitdag på jobbet. jag har blivit duktigare på att sätta gränser, men jag måste bli tydligare med att ibland är det allvar och inte vara rädd för "men guuud, de kommer AAAALDRIG gilla mig igen". på jobbet är jag proff-jag, och inte privat-jag. det är ok att vara lite oresonlig, annars kommer jag sitta där med 240% arbete.

annars har allt som jag inte kan styra över strulat. vet att nästa vecka blir gaalen med flytten + att jag måste gå tidigt på fredag (flyg till stockholm, vilket iofs är JIHO!) och alla problem idag har gjort att jag har nästan hela dagens arbete kvar tills måndag. GÖTT! hatar när mjukvara, oppsett och annat skit i våra register inte fungerar - mest för att jag inte kan ordna sådant själv.

MEN, nu har jag ätit, skitit i att träna, lyssnat på humorhimlen (skrattade högt åt ett klipp från -88 om seol os, någon som mixade anabola sterioder till anala mongolier) och tittat på korten jag framkallat. daft punk "one more time" och miike snow peppar på ännu mer och jag är redo för att vara sällskap.

i gänget är vi en del par, och idag är det flickvänsdag! sällan (aldrig!) ses vi utan de fantastiska karlarna, men idag har det fallit sig passa ypperligt. något sådanthär kan det bli! me like!





nästa drömresa

om man ser bort ifrån sydamerika, transibiriska, kapstaden, kalifornien och island så är också detta en av våra kommande destinationer.

nu är det broms på mattias teknikkonto och mitt klädkonto. sparas ska det (till hösten)! med hjälp av google earth har vi funnit detta:

7
tänk å landa där!

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA MAMMA (och det är inte bara som jag säger)

jag skulle aldrig ha allt det jag har idag utan dig. du är fantastisk! och du har två bevis till därhemma :)

<3

den om att det faktiskt ÄR vår

idag hoppade jag i vårjackan.

idag har jag kommit fram till av att de nästa 6 helgerna har vi bokat 4 st resor utomlands (Stockholm, Dalarna, en Paris, en BeNeLux/Amsterdam som iofs är lite maybe och saknar resplan fortfarande).

igår trodde jag att jag skulle plugga och ta det lugnt i helgen, idag har jag kommit fram till att jag omfördelat liiite (får inte tenta förran augusti, och AW är obligatoriskt - men lite plugg, lite vin, lite häng och lite träning).

hela veckan har jag saknat la familia. så den helgen som är fri, kommer jag nog hem.

sen är det maj.

i maj är tre av fem helger spikade (17 mai, Pingst med Flight of the Conchords!!! och schalgerhelg med tjejorna Jurland på ESC).

sen är det juni.

då har vi bara en helg i gbg spikad. tur är väl det, för då är nog pengarna slut sedan länge.

and if somebody's going to make it, then this somebody ought to be you

vi kan stryka "ibland" från citatet om att ibland är inte livet rättvist. orättvisa är det i allt och jag bara hoppas att det inte blir värre än vad det redan är, kära vän! bästaste, bästaste, bästaste - dig plockar inget ifrån mig! get well soon kladdish!

RSS 2.0