för jag har tagit exaaaameeen...

WOOHOOO!

fil. kand. rättsvetenskap > handels-/marknadsrätt!

nice shit..

250 kg naken kärlek

dumt att träna när det är medelhavsvärme.. jogga runt min lilla ö och höll på att dööö.. svettades verkligen kan man väl säga.

men nu har jag äntligen sommarlov! WIIHOO! jag KAN KAN KAN ha klarat makrotentan igår (mikron blir det nog inget med mads).. vore dräpligt att klara 15 djävliga hp på att slå i boken under tentatillfället.. tur att allt är relativt, för annars hade jag inte alls förtjänat det. fick iaf vg på ekonomistyrningstentan och opponeringen idag gick verkligen BRA.

ska sätta på "naken" med 250 kg kärlek på högsta volym nu och bara vicka på baken! förmodligen hiva i mig en flaska rosé också. det förtjänar jag!

att inte fästa

vi har en polack på besök här. det kombinerat med ett örebro som ler åt en genom solen gör rosé väldigt lockande.. glassfika, parkhäng med rådjursridning och uteserveringar med filtar är det som absolut lockar mest.

"tenta tenta tenta" om åtta timmar tänkte jag när ps klev in och beställde en shotbricka. tanken försvann illa kvickt och vi njöt i natten.. höll mig i skinnet och sade ifrån till klubbhäng.

så nu sitter jag här med min banan-jordgubbssmoothie och funderar på vilka vinnare och förlorare det finns när vi har en hög inflationstakt..

mmm, spännande!

...

att inte fasta

men nu tänker jag åka till ICA och köpa en massa gottigott! lägga mig på ett badlakan i stadsparken och njuta av sooolen.. med plugg såklart.

att fasta


Fasta i 5 dagar (exklusive 2 dagar nedtrappning och 2 dagar upptrappning)

Nedtrappningen görs för att kroppen (i synnerhet matsmältningssystemet) ska få en chans att vänja sig vid att inte ha fast föda att arbeta med. Upptrappningen görs för att matsmältningen ska smygas igång igen. Försök att leva så vanligt som möjligt och träna i den mån Du orkar.

1 Under nedtrappningen så kommer den fasta födan att bestå av frukt och grönsaker. Till detta kommer Du att dricka fastedryck (rena frukt- och grönsaksjuicer, örtteér, buljong, vatten). Det viktiga med fastedrycken är att den är så naturlig som möjligt, dvs att den inte innehåller konserveringsmedel, smaktillsatser, färgämnen o dyl. Bra fastedryck finns att köpa i hälsokostaffärer, men även på t ex Ica (Friggs juicer och även några av Brämhuldts juicer, en del innehåller dock extra socker). Är man lite pysslig kan man även pressa egen juice.

2 Under fastedagarna är det enbart fastedryck som gäller.

3 Under upptrappningen så återinförs fast föda i små mängder tillsammans med fastedryck. Lämpligt är att börja med frukt, grönsaker och rotsaker. Tänk på att tugga maten långsamt och noggrant, dels för att underlätta för matsmältningen, dels för att njuta av att tugga fast föda igen. Svårsmält och tung mat bör ej förtäras de första dagarna efter att fastan brutits eftersom matsmältningssystemet har haft en ”vilo-period”.

Det finns inga satta gränser för hur mycket Du ska dricka, men det är lämpligt att Du håller Dig kring 3-3,5 liter vätska/dag under fastedagarna.

-

sådär. verkar väl inte allt för svårt? söndag eller måndag tänker jag trappa ner, sedan är det bara att börja slurpa.. har fått varningar om att inte vräka i sig typ tre big mac innan matsmältningen är igång igen på riktigt.. finns tydligen en överhängande risk för förtstoppning.

då kör vi hörni!

nästa vecka fastar vi.. inte för sambokilona mads, utan för att rensa! sedan kan man fortsätta med grönsakerna för formen.. fast jag satsar på beach09 :]

så, nu ska jag ta tag i det här.. ska sätta mig med min fastnings-coach och lägga upp ett schema. så vill jag ha stöd från er.. annars kastar jag twix på er!

är det något speciellt vi undrar inför nästa vecka?

ett steg framåt..

tog precis mod till mig och pushade lite om min framtid..

"rebecca, jag uppdaterar dig på läget så snart jag kan.."

alltså; jag vet egentligen lika lite nu som förr. men jag håller alla mina tummar!

att kickstarta sommarn

nu har jag kickstartat den här dagen.. klev upp, klev ut, vandrade runt i rask takt med governor andy, handlade frukt - ägg - juice och gick hem. satte på webbradion och åt två ägg + jordgubbssmoothie tillsammans med makroekonomi-boken.

helt plötsligt känns inte fastan speciellt långt bort.. skulle nog kickstarta den här sommaren med att rena mig själv lite. vad säger ni? är det någon som är med? först trappa ner på grönsaker, fasta på juice och trappa upp på grönsaker.. det vore verkligen!

men klarar nog inte att göra det själv om alla andra sitter och snaskar dubbelnougat.. nästa vecka kan det bli!

andra nöten knäckt

fick svar på senaste tentan och den är klarad. wiho! så nu är det bara en tenta att få svar på, en tenta att göra och en uppsats + opponering kvar..

4 dagar kvar.. 4 dagar..

och det känns inte så långt när man får leka av sig så fint på helgerna!

beviset på att akademiker är huge fun



far och son Hofstede. författarna vars verk vi just nu har som huvudkälla.
de är ju oemotståndliga!

gillar speciellt Hofstede den äldres lilla broderi på skjortan..

första nöten knäckt

och som jag knäckte den. gjorde tentan på en timme och 40 minuter. fast vi var fler som var klara snabbt så antar helt enkelt att det är en tenta jag klarat. fine; då är det klart!

nästa nöt: b-uppsats.. och bröööl vad det går långsamt framåt.

nästa anhalt: coffehouse för en välförtjänad hammock-lunch.

vuxenpoäng.com...

...har uppskattat min ålder till 28. kanske ska joina poppo i hans 30-års kris av mindre storlek?

men då känns det genast bättre att fjortispoäng.se tycker att jag är 37% fjortis.

-

och nej, ingen fokus så långt ögat kan nå.. det var mycket trevligare att ha svärmor, bror englund + flickvän julia här på besök. och alice då inte att förglömma..  vår lägenhet är bäst med besök! då syns det inte lika bra att det är stökigt.

dagens hjälte

indeed!

som en käftsmäll..

jag tar faktiskt ändå examen nästa fredag.. efter tre år hängandes på campus har jag nu en juris kandidatexamen inriktad mot marknads- & handelsrätt (ekonomi m.a.o). det är rätt häftigt.. och det slog mig precis.

WOHO!
FÖR JAG SKA TA EXAMEN!

(den lilla omständigheten att jag kanske tar examen igen om ett halvår är inte viktig här. man får fira två gånger!)

secret event invitation

Varmt välkomna till midsommarfirande i Dalarna.

Vi inleder partydygnet med en sill lunch med nubbe och snapsvisor. Efter det bygger vi en midsommarstång och skapar vackra kransar till alla. Till kvällen grillar vi och har diverse underhållningsaktiviteter och andra events.

Jag och Syster kommer planera dagen och även inhandla mat. Ni lämnar ett bidrag på 200 kronor som inkluderar lunch, middag och frukost för dem som stannar kvar. 150 kronor för dem som åker hem på natten.

Natten bjuder på bad och plockning av 7 sorters blommor så vi kan drömma om den vi ska gifta oss med. Det enda ni behöver göra är då att handla den dryck ni vill sällskapa med under festens gång. Det är fritt fram att ta med respektive givetvis.

DressCode = Det ska synas att vi firar i Dalarna - låt inspirationen flöda ;)

Anmäl till mig eller systra mi senast den 12 juni om ni kan komma.

Tjing tjong midsommarstång =)

-

då vet ni vart vi kommer att vara på midsommar!

att tappa fokus

haha. riga ligger alltså i lettland.. är tallin kanske estland? kommer bara ihåg att vi hade en konstig kille därifrån i vår klass på mellanstadiet. det här med att tappa fokus är alltså min grej..

kom precis hem från ett step-pass där jag klarade vartenda (!!) snurrsteg med briljans. mötte kärleken i dörren påväg till sin tredje korpen-match och på världens vuxenmanér pussades vi i dörren när vi möttes. kom in, tog plånboken och åkte till affärn och köpte smör, ägg, möjk & apelsiner för sista pengarna. det är inte okej att äta knäckebröd med hamburgerdressing längre..

nu hoppas jag att dessa vardagstricks (tillsammans med bästa mms:et på länge! i'm somebody's heeerooo..) ska ordna mitt fokus.

först en omelett(land). höhö.

tick tack

helt sjukt vad man kan få tiden att gå utan att göra NÅGONTING.. usch. jag skulle behöva en sjujävla spark i arslet! förtjänar jag ens att gå och träna? förhoppningsvis bättrar det på mitt fokus..

för mitt fokus är inte allt för bra när någon slänger igen en baklucka till skuffen utanför fönstret och jag drar ut alla kablar i hela vardagsrummet i tron om att det åskar. bra att hålla sig på tårna har jag hört i alla fall..

-

och inte att förglömma; riga 17-19 juni! jiiihooo! dags att kryssa av estland på listan 101001383 stycken saker att göra innan jag dör.

join me in my soong

snart är det hultsfred! wiho. det jag leever på just nu.. för fy fan vad omotiverad jag är till skola! hade hellre rufflat runt på jobbet och brottats med trubbel där. sooon sooon sooon...


image211


image212

(jävligt nöjda med dom truckerkepsarna.. haha)


image213
(obesvera att det är svårt att se vart kärlekens hår slutar och mitt börjar..)

vilken pärla!

oh she's right!

kääärleken!

-

poppo: behöver något köpas till taco-pajen? jag har en påse vego-taco-soyaprotein som är klart på en kaffekvart!

nu jävlar tar jag geten i hatten

det finns ju definitivt en anledning till varför det inte är lätt att bråka med försäkringsbolag. nu har kampen börjat! har beställt alla papper på min knäskada från sjukhuset och nu ska det börja köttas. har man ett ärr som ser ut som en krigsskada från WWII, ingen känsel och konstant smärta så är det fan värt.

har skapat ett word-dokument där jag ska föra anteckningar.. håller på nu och tar reda på vilka försäkringar jag hade vid tillfället för skadan samt operation, vilka vilkor som gäller i dem och vilka möjligheter till ersättning som finns.

nu jävlar!

fast först plugg iofs..

- ett PM som ska omfatta 3,5 v. arbete
- en tenta som ska omfatta 1,5 v. arbete
- en tenta som ska omfatta 10 v. arbete

på två veckor! bah! nu kör vi!
hej då livet.

reinerth trollkarl


jag visste inte att de släppte in vilka karlar som helst på björnis.. finns det ingen slags övre åldersgräns? i alla fall är det snyggt han han balanserar ett vinglas på armen. hela fanskapet ser ni HÄR.

bara för att ni ska ha något att skratta åt på jobbet grabbar! snart är det fredag igen!

dyr kissbiljett

tur att jag inte vaknade superduper kissnödig imorse.. hade inte varit värt att betala för en kissbiljett. 700:- för en ståplats är INTE okej!

image210

tandborstmoment

igårkväll när vi krypit ner i sängen hade jag som vanligt tandborsten med mig. när jag svalt och skulle göra mig av med den har jag lärt mig att jag inte kan kasta den åt sidan (då hamnar den allt som oftast på mattias byxor, och han vill av någon outgrundlig anledning inte ha vita små stänk på dem). alternativ lösning? kasta den rakt fram mot byrån.

igår kom den däremot tillbaka! träffade kanten på byrån med den gummigreppvänliga delen av tandborsten så den tog en volt och studsade tillbaka.. skitsnyggt! så nu har jag drömt hela natten att jag har gjort en sport av tandborstkastning och tjänade storkovan..

och nej, det händer inte så mycket mer spännande än äta, sova, jobba, plugga, träna just nu.. något måste jag ju roa mig med!

kompis, jag blir smal nu

sen senast har jag haft det lika fint som brukligt. det är mycket jobb+plugg och svirandes nu. helgen var kidnappning, boda borg, sol, picknick, grill (gånger två) och annat som sig bör. bland annat en klassisk spelning på satin. den här veckan blir dock lugn (magnus betner på björnis vore iofs imorn) - förutom det faktum att den kommer behöva fyllas med plugg.

har NOG beslutat lite kring min framtid. klarar jag sista rycket i skolan nu (två tentor och ett pm to go) så känns det helt okej att ta EN termin till för att även skramla fram en ekonomexamen. är inte det ganska klokt? att avsluta det som påbörjats bla bla bla.. ändå vet jag i stort sett ingenting.. för om jag får jobbet - då har jag jäkligt svårt att tacka nej. det jobbet är så rätt!

men, asch.. det är ju bara min framtid! gooosh! antar att jag snart snubblar iväg någonstans på ett bananskal.. som brukligt!

-
och jag vill ha första veckan i juni NU! då är jag ledig! wohoo! (förutom sommarkurs och sommarjobb då..)

en klassisk helg 2

hemtenta-helgen blev inte helt ovärd. har knåpat som bara den med världens i särklass tristaste jävla skit uppgifter på den mest oorganiserade organisationskursen som någonsin funnits.

men har klarat av:
- vin, vin, vin.
- tv-spelande (mario kart!)
- första grillningen (råvärd!)
- golfrunda (slog iväg bollar så det ven om öronen)
- glassande

bilder kommer alldeles säkert!

låt mig få presentera..

..mina bortglömda tuttar! fråga mig inte, men jag kan säga som så att jag hade en bra stor-tutte-dag. aldrig hänt förut, och händer förmodligen inte igen. så se och njut!

image209


för övrigt gjorde vi öreborg igår. SKITKUL! wiho.

RSS 2.0