att kicka igång en sommar..

denna helg har vi lagt ribban för sommaren 2009. det kan inte bli annat än succe! två hemmafester och myyycket parkhäng. jordgubbar, nakenbad (av russarna), sol, öl, rosé, partymuggar & nygamla bekantskaper.

jag är så nöjd så behöver inte ens skriva mer än såhär. vill bara påminna mig själv om att det är nu det börjar!!

smuts som inte går bort

efter fyra hårda/roliga/galna dagar i karlstad-örebro är vi äntligen hemma igen! drog iväg med jos & kärleken tiidigt i torsdags för jobb i kd, hem för mat + pussel hos familjen, bil till örebro, ta på sig lite deo och gå ner på njuta för veckans första ölhäng. skojade friskt och josé var mäkta impad av borgen i centrala örebro.

fredagen bjöd på mer jobb, glasshäng, biltur och örebros bästa familj! var uppe på adolfsberg fram till tre-snåret och alla var lite trötta i ögat då. mycket presenter, skratt och kramar. världens finaste små barn! (eftersom mina systrar växer som tusan och är så nära vuxna man kan bli..)

upp på lördagsmorgonen, fylla på magen med lite lyxfrulle á la poppo - knäckebröd! brunch med brudarna (iofs på pratavstånd från vanliga gänget, haha) och sedan en repa på stan med min stylingexpert fanny. sedan mer mat hos micke, eva och kolo.. och vilken kolo sedan!! lillgrabben har blivit en person. hur härlig som helst!!! skulle lätt vilja vara "var fjärde helg"-mamma. relationer ger så himla mycket!

sedan en fest hos kalasklas igårkväll. spel, tjat och high heels gjorde det till en klassiker. tom efterfest med sång och fjärilsklapp.

idag har vi bara åkt bil, handlat mat för 1480:- på willys (hur FAN lyckas man med det??!) och ätit mat. fick snabbkrama på familjen i kd igen också!

är så slut nu så ser nästan i trippelkors.. men är sjukt nöjd!! tack alles.

dagens action II

döm om min förvåning när sirener stannade utanför huset IGEN för någon dag sedan.. konstigt att det alltid kommer brandmän när mattias är på jobbä?

nu var det poliser, brandmän och sjukvårdspersonal.. även denna gång var boven en norsk sketen fryspizza (i alla fall indirekt). kebaberian/pizzerian i botten av vårat kvartershus hade fattat eld. de bröt upp väggar och sprutade vatten - och jag, som en nyfiken tant på första parkett från balkongen. vilken action!

vilken påskis!

måste ju, för mitt eget minnes skull främst, även sammanfatta påskledigheten kort (iofs är den inte helt slut än). intrett balkongen, invigt balkongen, haft världens bästa systrar här (släppt ballonger från taket, ätit glass, gjort fotoserien "running around Oschlot", WII:at), ett klassiskt kalas med familjen Gustafsson (charader, frågesport, maffia-lek, johns + vad jag trodde var en homsebugg som istället visade sig vara en stackars grabb som inte gick att bli av med), tränat, nattat kärleken på mornarna efter hans nattjobb..

och ett "event" på hemfärden efter utgången i lördags: klappade och tog hand om en halvt medvetslös kille i ca 25 års åldern som jag sprang på efter möllergata. såg helt ok fräsch ut så var inget klassiskt uteliggardrägg. lärde mig att det inte går att få polishjälp eller hjälp från allmänheten när någon inte klarar av att hjälpa sig själv.. vad ska jag ta mig till med en 90 kilos grabb som ligger och kan svälja tungan när som helst? tillslut stannade en man och lyckades vara lite mer burdus än jag med grabben så han vaknade till lite iaf. vi lyckades även stanna en förbipasserade polispikét  - DÅ minsann fick grabben fart. förmodligen hade han otillåtna preparat både i och på sig.. dock känner man sig ruggigt utnyttjad och otacksamt behandlat när man i nästan två timmar mitt i natten försökt se till att det inte går illa för en person som man inte har annat än medmänskliga plikter gentemot. är självklart i det stora hela grymt nöjd med att jag faktiskt bryr mig, även om man vid dessa tillfällen förstår samhällets cynism.



bonus: nu blomstrar det i ALLA mina krukor (utom i den som jag glömt lägga i frön och den med avokadokärnan i, men eftersom att det ska bli ett träd förstår till och med otåliga jag att det tar sin tid)

GEE MIIG

då var det klart - jag har äntligen hittat min fyrfota kärlek!!

http://www.blocket.se/vi/21135646.htm?ca=8_s


note to self: när blocketlänken inte fungerar längre så heter rasen Coton de Tuléar

update på fröna!

förresten har det börjat gro som tusan i våra konstgjorda rabatter. solrosorna har kommit upp, gräslöken tittar fram i tre av fem krukor och vitlökarna ser ut att vara klara vilken sekund som helst!

ska bli en sådandär gammal mystant som pratar med sin favoritblomma när jag blir gammal!

what do you wear when you want to impress?

west end girls "little black dress" har varit bästa pepplåten ett tag nu.. och med sol, mat på balkongen och garderobsrensning är den minst lika pepp! var independent igår och fixade utemöbler till balkongen. bar, skruvade och fixade dynor. dock fattades det en pinne till ute-soffan.. grymt besviken! men den är ju fin i småbitar också..

satt med splitscreen på datorn och kollade hockeyn och fotbollen samditigt. sm-guld! men skitförlust för lfc.

annars är det hetaste just nu att det är röd dag i norge redan idag!! har packat ner snowboards och termobyxor i källaren och tränat. varför kan inte alla dagar vara röda dagar??

snart kommer systrarna också!! vårpepp it is!

RSS 2.0