dagens utmaning: duscha

om jag skulle lägga upp en bild nu skulle den se likadan ut som sist, bortsett från att nu är det jobbmailen och inte facebook jag roar mig med på datorn.

när man inte är fullt funktionabel fysiskt uppskattar man plötsligt att man har så få krämpor! detta är övergående, och så fort svullnaden lagt sig bör det inte vara någon fara på taket (läs: i knät). under tiden är jag den som utnyttjar handtagen på tågtoaletten, ringer en vän för att få hem packningen och får sitta i duschen.

detta med att duscha har jag inte kommit till än, men jag får inte blöta knät eller ta bort förbandet. har klurat med plastpåse + tejp, men det säkraste är nog helt enkelt att slå ner arslet på golvet. skulle haft ett halkskydd eller två också för att toppa detta!

den om att karva knä

Nyrenoverat knä i högläge, blir det bättre? Har varit så tapper idag så om ortopeden delade ut bokmärken skulle jag haft ett helt album!

Titthålsoperation med lokalbedövning var sådär. En dama som skulle operera handen hjälpte mig att avdramatisera saken och när farbror doktorn började använda vardagliga termer för vad han gjorde så blev allt lite lättare ("Titta här, här kan vi slipa lite.. Och här, ja här! Nu får vi nog ta fram hyveln, och därborta behöver vi svetsa lite"). Har haft allt ifrån tänger till laser i knät. En av operationssköterskorna bidrog också med att distansera mitt obehag lite (klart, det gjorde inte ont - men känslan av att någon är inne i ens kropp är så främmande att det blir en sorts aj-reaktion ändå) genom att kläcka att det är nästan som att snorkla. Liknelsen var rolig, då det faktiskt såg ut som någon form av undervattensport.


 

Innan denna härliga upplevelse har jag hunnit med en härlig vända hemma med mamms och allra käraste systrarna. Jag har landat i Öret och ordnat kurslitteratur till distanskursen (i utbyte mot sprit). Jag har klappat på vännerna och kramats med Jurlands. Shoppat lite (burr, har lite köpångest - var så längesedan jag handlade på detta vis!). Tittat på fotboll och trängts i Folkesson - Arvidssons soffa. Rikard hämtade på Oslo S och kärleken mötte upp med lax och mynta/lime-sås. Helt fantastiskt!


den om att bli vuxen..

fick precis min första inbjudan till en (hemmelig) babyshower. har man blivit gammal då? vuxen i alla fall.

behöver lite amerikansk guidning Gamfastrus. vad innebär detta egentligen? ett födelsedagskalas innan bebben ploppat ut?


dagens lärdom

underskatta aldrig dina fötter är verkligen dagens lärdom. nog för att jag harvat med knäna, men att det skulle ta såhär lång tid att förstå att fossingarna också tar stryk av skevheten. fotterapeuten satta verkligen fyr i brasan på mig med kommentaren om ortopediska inlägg, för nu köpte jag ett par strl 42 med GOTT OM PLATS för mina framtida inlägg.

får se detta som en investering. räknar med att dojjorna ska hänga med mig lika långt som mina senaste nike som jag fick av mamma.. 1990nånting.

 

ett skryt också, helomvändningen håller i sig. chefen smyger runt och stoppar godisskålar under näsan på oss dagarna i ända, men jag biter i (inte i godiset alltså) och har sedan hemkomsten från krakow tränat alla dagar utom en (om man inte räknar 4 h i skogen som träning - det är trattisar ALL OVER the place. bakom varje sten, mitt på varje stig och under varje gren).

ett resmålsrätt

aftonbladet är inte så tokiga alla gånger. gällande världens mest överskattade resmål så har de i alla fall ett rätt.

COLOSSEUM, Italien

Säljsnacket: Artisten Cole Porter sade “You’re the top! You’re the Colosseum.” Även som ruin kan romarnas mästerverk ta andan ur dig.

 

Verkligheten: Av alla sevärdheter i turistlandet Italien är denna den mest besökta. Hela byggnaden är en stor rondell, dessutom härjar ficktjuvarna fritt.

 

Alternativet: På andra sidan Adriatiska havet finns den lika imponerande och betydligt lugnare romerska arenan i Pula, Kroatien.

 

fullt utrustat med både lejonhålor, döskallar och gammal sten så var det lite mäktigt. och VÄLDIGT folktomt.


RSS 2.0