vad vore väl ett kontor på slottet?

 jag har postat en ansökan till knugen! det vore flott att få bra betalt, bygga CV och ha slottet som kontor. dock var det ganska höga kvalifikationer, men det var för lockande för att låta bli! kanske är vi menade för varandra?


livsstilsomläggning - check

har i smyg fruktat att den dekadens vi njutit av i nästan sex månader skulle hålla i sig, men till min glädje känner hela min kropp att det vill den inte. trots en massa frestelser under veckan, som avslutades med att chefen bjöd till AW igår med pizza, bubbel, vin och öl i mängder, så har jag tränat varje dag, ätit endast nyttigt (om än att jag fick chips igår!) och somnat i tid.

detta kulminerade idag med att jag redan har ägnat 1,5 h av dagen till fysisk träning. detta ska firas med att köpa ett par ordentliga träningsskor, för nu vet jag att de kommer användas. fanstiskt!

dock ska denna dekadens avslutas med festen vi alla pratat om i två månader, som går av stapeln ikväll! 67 personer har acceptat inviten på fejjan - och runt 100 personer väntas anlända. kan inte bli annat än succé!!

(recap av semestern kommer!!)

dyraste budgetresan till en öststat någonsin?

jaha, efter sex timmars resande har jag INTE kommit fram till krakow. det polska budget SKITFLYGBOLAGET FROM HELL (Wizzair) har mage att neka mig legitimera mig med foto-ID och ett pass som gick ut i april. det står inte på hemsidan att man MÅSTE ha pass, ambassaden har sagt att Schengen-avtalet visst gäller även svenska medborgare som flyger från Norget - BLAHAHBLAHABLAHA.

jaja, nu är läget som så att stackars Mattajas fick åka ner och möta upp boysen själv - medan jag tack vare massa underbara medmänniskor kommer att vara där om sisådär 18 timmar och SJUKT MYCKET fattigare.

- resa tillbaka till Oslo 290:- (vilket blev billigt då den första busschauffören körde mig gratis - stjärna i himlen till honom!)
- passfoton 60:-
- akutpass 1400:- (som jag ska punga ut imorgon klockan 08.30 - stjärna i himlen till ambassadtjejen som ska möta mig 1,5 h INNAN hon egentligen börjar jobba)
missed flight booking fee eller liknande 540:- (för att få boka om biljetten till imorgon, MEN jag har ingen platsgaranti. kärringen vid servicedisken bedyrade i alla fall att de 10 st lediga platserna som fanns då iiiiinte skulle ta slut. bäst för henne det.)
- taxi till ambassaden samt från ambassaden till flygbussen. hinner jag inte med bussen 10.00 är det kört.
(iofs har kärleken sagt att han betalar, annars hade jag nog låtit hotellbokningen stå tom. ibland är det skönt att han tjänar mer än mig.)

SAMT energin för Joel "räddaren i nöden" Ekblad som gått till medborgarkontoret i örebro och faxat ett personbevis till mig.

SAMT energin för Frida "pärlan" Gustafsson som mötte upp med nycklar och godaste mörka chokladen.

och inte minst min egen energi. i kris får man visa karaktär, och gud så glad jag är att jag inte rasar ihop som ett korthus. men det var nära att jag sket i allt. dock känns livet överkomligt nu när jag har varm mat bredvid mig och har fått kissat.

det gott folk, det var min första semesterdag i augusti. high life!

OH HOLYDAY

vilken skillnad på energinivå det kan vara ibland. måndag och tisdag har varit riktiga lågvattenmärken (trots gårdagens spa-fokus med rikard). ingen lust att göra något ALLS. görtrist. men nu - ja NU!! gick från jobbet halv elva - SEMESTER!!!

har ordnat det sista med mattajas 30-årspresent, hällt över shampoo och body lotion till reseflaskor och tagit ut pengar att växla (valutan kommer hanteras på det klassiska viset med forex denna resa eftersom mitt VISA prompt inte vill låta mig använda magnetremsan.. tror inte landet i öst låter mig ta ut pengar i butik).

vad återstår? inget mer än PEEEEPPP!!!! och alla folks - I MISS!!

för mitt minne, sommar 2009 forts.

efter petäs oslotripp så landade jag en helg i kd med familjen. att man kan sakna er så! jösses, man är verkligen blessed med sådana systrar! och vilken mor sen! mamms liftade med till oslo och hann med att bada i havet, städa hela lägenheten (inklusive badrum och fönsterputs) och gå på tur.

vi drog ett kalas hos stajnas med otippat mycket folk (och inte bara kärngänget, utan hör och häpna - NYA MÄNNISKOR). jag letade svamp i söndags (hittade bara skumma tickor och soppar, så vågande inte plocka något). sedan somnade jag på tunnelbanan och mådde inte så bra. blev hemskickad från jobbet i måndags, konsuleterade läkare - och jovisst. fläskfilésjukan har nått möllergata! svininfluensan är det nya svarta.

så nu jobbar jag hemifrån (periodavslutning med löner/fakturor), sliter med feberdimma och badar i alkogel (som dödar alla kända mikroorganismer, det känns sådär tryggt). igår landade svärfar, svåger och svågers dama här också - så sällskapsspel och en sen kväll bättrade inte på mitt tillstånd.

ikväll spelar liverpool på bislett, och om jag ska missa det måste någon skjuta mig.

sex veckor med mulet till galen åska gör förresten att mitt utegångsförbud inte känns allt för trist.

RSS 2.0