resor bokade!

nu är äntligen resorna bokade.. mycket har varit på planeringsstadiet, men nu är peace & love färdigt med boende, resa och biljettt. även 30-års firandet i krakow blir. köpte flygbiljetter för 350:- totalt t&r per person. det är lagom!

dopp i plurret

hela helgen har varit en enda lång vinlullig och räkfärgad dröm. kickad igång med häng i slottsparken, fortsatte med två svindyra öl (88 NOK för 40 cl humle, jäst och vatten) och mycket skratt. fortsatte med bollspel, årets första dopp och filtmys i solen hela lördagen.

sedan var det kalas hos johan. 70-tals tema var det sagt.. jag och frajdas tog det ganska piano med bohemstilen (hårband, en liten fläta och vita tunikor var det enda), men mattias drog det ett strå längre. han lånade ett par utsvängda byxor av mig, slängde på sig ett halsband med en stor blomma, en linneskjorta i modell xl och ett flätat hårband. han såg helt enkelt VÄLDIGT 70's ut! vi kommer fram, och.. INGEN är utklädd!! jag skrattade så jag grät, tog av mig hårbandet och körde på. det var väldigt mycket nytt folk på festen, och samtliga trodde att kärleken helt enkelt var en mysbohem som hamnat i fel årtionde. sjukt fint! det kommer för alltid vara kvällen där vi blev bestulna på en 70-tals fest.

jag fick även en barndoms idol förminskad. jag har michael owen att tacka för mycket! men det var en brud från newcastle med igår som besökte en norsk vännina.. hon bodde i samma kvarter som honom, jobbade på restaurangen han ständigt besökte och hängde på samma pubar. han är ett svin fick vi bevisat. hon drog även en histora om alan shearer som satte på en yngre förmåga på restaurangtoaletten, medan frun satt ute med varmrätten framför sig.. hon förstod inte riktigt varför de blev utkastade.

idag har vi gjort en repris på gårdagen. jordgubbar, bad och mys - helt fantastiskt! nu ska jag gå över till rikard o gutten som ÄNTLIGEN blivit sambos på riktigt och flyttat till oschlo.

slutsatsat

helgen med dalarna (läs: peter "lill-groggen" graaf) på plats var toppen. citatet som sammanfattar allt lyder "får det vara en siktad ljumskgrogg?". torsdagen var häng, fredagen var kalajs med svenskgänget och lördagen kalas med norskgänget. rejält skulle man kunna säga.

och helgen i dalarna var också toppen. madälän med familj är fantastiska!! mamma byberg är en modern superhjälte, barnen är fantastiska, katterna gamla & tjocka och hunden könsmogen. kan det bli annat än succé? damklubbskvällen (med herrarna) blev en riktig resa! mycket "rappa papapa papapapaa", pizza och spontanhäng i gäng.

håller fortfarande i med träningen okej. kickar igång veckan med sykkel, fortsätter med högpuls och styrka. sedan mattas det av  med promenad torsdagar - och sedan all in resten av helgen. borde ju gå plus minus noll..

det har varit veckor av sakna-små-systrarna nu också. grät på jobbet när amanda ringde och var lycklig nåt djävulskt för presenten och så kom det en tår till när stora lillasyster på helt egen hand gått och kirrat ett jobb. FY FAN vad stolt man blir då. de kommer bli något stort bägge två!! där har jag inte en sportslig.. (trots att jag efter graviditet och sjukskrivning på jobbet halkat in på ÄNNU mer titlar.. snart gått fler titelmatcher än tyson, om han nu haft någon)

alltså inte slutsatsat karriärmässigt, men slutsatsat på att hålla bloggen som en spännande, ständigt uppdaterad följetång om livet och dess små jävligheter. bloggen har blivit en bloggbok. en dagbok i virtuellt format. snart blir det lösenord!

för den som njuter av det här mest är jag.. det är himla spännande att gå tillbaka tre år i livet och hitta en nykär örebrobo utan änden på plugget i sikte.. den 28:e maj 2006 bloggade jag om att småstadslivet har sina fördelar, och jag håller fortfarande med. dock är en av dem att man får åka därifrån på söndagen..

orkesterbarn is the shit

nu har vi ett helt gäng skolbarn som övar med sin orkester inför 17 mai. det är inte en liten gullig stämkör, utan trumpeter, tromboner, baspukor och sen kan jag inte namnet på fler orkesterinstrument - men illa nåt djävulskt låter det! de skulle ha behövt öva i november någon gång för att komma ikapp.. är det inte lite omänskligt att börja öva halv nio en lördag?

det rör iofs inte mig i ryggen.. har redan varit ute o gått fram o tillbaka till maridalen (varför vare ingen mari dahlen där undrar jag?!). fint som snus för en som slutat röka!

så nu ska jag peta i mig frukost, sparka igång kärleken (eller låta kaffet göra jobbet) och sedan parkhäng. görnöjd med att vi tog tre öl, skällde lite på tre kronor, åkte hiss med bögparet till grannar och kikade en film igår. helgen blir så mycket längre!

nu kläckte mattias "jag kan nästan förstå hur det kan bli sådana där skolmassakers..". orkesterbarnen, not so popular.

den om borgen

vi har grillat, matat änder (fortfarande dåligt samvete för att jag inte unnade krakarna fullkorn), druckit bål, slagit in paket med 30 st deodoranter, skrattat, hängt på grodan och lyssnat på Pelle Almgren. vilken klassisk örebrohelg!

efter dr ryttberg imorn åker jag dock hem till oslo! känner mig lite som en bortlämnad hund.. sällskapssjuk som få! tur att jag får lära mig vara tredje hjulet också, så man uppskattar kärlekens a-kupor därhemma ordentligt.

jag har köpt världens bästa present till världens bästa systrar (lite roligare för en av er dock, men den andra kommer få igen!!)

OCH, jag har köpt GD-biljetter. tur att billie joe har frikortsstatus OM man skulle råka springa in i honom..

pissbuss

och nej, jag är inte speciellt sugen på att slösa bort denna dag sittandes på en buss.. FY FAN säger jag bara. och så har jag tappat bort minneskortet till jobbtelefonen (om jag ens haft något?) och min gamla telefon startar inte = ingen musik..

valborg utan eld

en av våra norskar påstår att norskarna visst har eld på valborg, ALLA andra nekar. så jag undrar vilka sammanhang vår eld-norsk befunnit sig i?

dock så var återigen ett klassiskt parkhäng igår (och såklart inte en eld så långt ögonen nådde). jag och kärleken packade en vinpava, två glas och en sittunderlag.. var nere i parken vid sex och tänkte mysa en stund, för att sedan sparka oss hemåt i godan ro.

jojo..

klockan tjugo i tolv kom vi innanför dörren. andreas och jossi kom spontant med korv, stina och simon slog sig ner.. och sedan kom grabbarna också. en sak ledde till en annan.. men jag fick i alla fall svar på tal för att jag inte trodde att matte kund hjula.

sommaren i oslo 2009 kommer vara faaantastisk!!

RSS 2.0