soul meets body

om 40 min blir det pussas av! och jag jobbar bara tre dagar till sen har jag semester.. blir det bättre? jadå! jag hittade två (2!!) par jeans jag nästan ville ha på h&m, och köpte dom. ett par jävligt, tajta.. hur fan klarar brudar att sitta ner? och ett par jävligt sloiga, men ändå jävligt fina.. eller, i alla fall lite coola. så kompenserade jag min skoförlust från förra veckan (någon tattig/förvirrad sate gick hem med mina skor från gustavsvik). små söta tygskor skulle jag vilja säga, men när man har skidor under smalbenen så funkar inte det uttrycket. dom är tjejiga i alla fall (dock inga pumps).

snart kommer lilla philip och vi ska på äventyr med honom. sparka fotboll, minigolf och laga carbonara (lill-grabbens favvo). och till helgen är det sthlm för alla slantar! och sedan ljuva karlstad.. världens reunionkalas med 33 pers på gästlistan! here we go..


och ja den politiska debatten gör mig mer förvirrad än klok. desto mer man vet desto mer tvivlar man - i alla fall jag. vore skönt att vara någon gammal pensionär och bara rösta på samma parti som man gjort sedan man inte var lastgammal. just nu lutar det åt en blankröst (och tack för debatten simon - det kommer mera tankar, men just nu är livet i vägen :).



får det lov att vara en ford?

dan rimmar inte på fan, fast man kan exprimentera så att det gör. finns många olika sätt att uttala på. os nästa? borde bli en sport.

och jag ligger tvåa på topplistan på minigolfbanan vid mig!! jag är bäst! eller näst bäst.. men ska bättra på det där. kanske skulle satsat på grönt kort istället för studier? är i alla fall inte helt talaglös på minigolf. spela nån?

men nu är jobbdagen snart slut. luncha med vänninorna (vuxet!), lämna av systeryster och pummul vid resecentrum, hem och packa, öppna en öl och sen är det snart måla av! och pussas :] det har jag saknat!

fast först tågresa.. har köpt cosmopolitan (måste hitta en tjejtidning som är värd.. tips någon? känns jävligt träligt att behöva läsa FHM.. starta egen tidning någon?) och läkerol så inte tågvärden blir sur om man luktar puma i munnen.


kaffe först

malle har rätt. det är alltid kaffe först. det har hälsogurun frank the tank fastspikat. att det sedan är ett internskämt utan dess like (ett halvsnuskigt också till och med) lämnar vi därhän sålänge, för jag har ett diskussionsforum i min blogg. det är nästan som 13 rätt. respekt alltså. och förövrigt undrar jag när och hur en simon mann hittade hit? (googlade dig faktiskt en snabbis, så snart kanske du går om paris hilton på mest-googlade-listan).

självklart håller jag med dig simon i att den ultimata tryggheten är att slippa bry sig om politiken runt om kring, men eftersom vi lever i ett samhälle med andra människor runt omkring oss så måste den finnas - som en kompromiss då ingenting någonsin kan vara bäst för alla. att du förlitar dig på förmyndare när du blivit myndig håller jag inte med om, då du kan påverka ditt eget liv. du har frihet att röra på dig, välja vart du ska bo, ha ett hem och förhoppningsvis en familj - och den friheten är viktigast i alla fall för mig. du väljer oerhört mycket alldeles själv. det jag undrar är hur du anser att ditt liv ligger i händerna på försäkringskassan/persson?

jag vet att försäkringskassan inte fungerar nu, att de gör oerhört mycket fel och att det absolut går att spekulera i om det är för att minska sjukskrivningssiffror inför kommande val. men trots detta så är det en tillgång. för dig, eller för mig, om vi skulle bli sjuka.. så ja, ditt liv ligger i händerna på dem - de är din räddare i nöden.

att du påstår att orättvist höga skatter gör det svårare för fattiga människor att förtjäna en egen rikedom. vad gör man för att förtjäna en rikedom? vem förtjänar en rikedom? och ja, jag tycker du har fel - kanske inte i sak (det blir svårare att jobba ihop ett kapital rent formmässigt), men i det stora hela underlättar det. skatterna ger en högre livskvalitét till de som inte har förutsättningarna. vård och skola till exempel.

sedan läggar du det sociala skyddsnätet i en vågskål och möjligheten att styra sitt eget liv och uppnå sina drömmars mål i den andra. är du beredd att skära av skyddsnätet för den fullkomliga möjligheten att göra vad du vill? i så fall har du den ekonomiska möjligheten klar för dig. den har du aldrig behövt oroat dig för, kanske tack vare ett klappat och klart kapital.

den totala friheten finns inte någonstans, i något politiskt läger (förslaget om tvingande gynundersökningar av tjejer i högstadiet exempelvis?). människan har en egen vilja, och i samhället vi lever i nu har vi möjligheter att uttrycka den i väldigt stora omfång. när får du inte göra som du vill? det offrar jag gärna för att garantera livskvalitét även för de mindre gynnade.

jag förstår det liberala tänket i huvudsak, att vi skall vara fria att handla utefter oss själva. men jag vägrar att vara så självisk. de höga skatterna kan hjälpa till att minska klasskillnaderna och ge oss en rättvisare fördelning av tillgångar. och ingen kan säga att någon annan människa förtjänar någonting mindre än en annan - för skiten finns på ens egen farstu också.

sådär, det var min utläggning. och dina argument fick mig tyvärr inte att luta mer åt att rösta på Fp (tyvärr Mari), utan helt tvärtom. de träffade inte där de skulle. men jag är fortfarande öppen.. allt det här går ut på är att finna vad som är minst dåligt - och är allt lika illa röstar jag blankt.

uppföljning

jag skulle finna mig en hjärtefråga inför valet.. så var det. därför satt jag och googla lite nyss på jobbet och hittade ett valtest på aftonbladet. där fick man välja 10 frågor som ligger en närmast och sedan ta ställning till påståenden kopplade till dessa områden. jag märkte att jag struntar i fastighetsskatten - och att de rutor jag kryssade i var väldigt.. humana. så det är alltså det sociala skyddsnät vi har i sverige (nog för att maskorna blivit större, men det är en annan diskussion) och tryggheten som skall komma med det som jag vill måna om. så mycket människa är jag nog.

utfallet i detta valtest blev lite tydligare; 75% sosse. nog för att sosse låter som ett skällsord, men just nu tror jag att det är så jag kommer rösta. nog för att allt inte  är bra nu, men jag tror inte att förändringen skall ske åt det blåa hållet. allt rött skall inte bli blått. det vore nog att sparka sig själv i arslet.. trots att det liberala låter fint och att man säkert blir girig om man är rik.


helgen blir slush-groggar och båtturer för övrigt :) och mamma är på arvikafestivalen utan mig!


snabbis

sitter på jobbet och trökar. gjorde DN's valtest efter tips från jägern i hörnet. svaret blev minst sagt förvirrande.. visar helt enkelt att jag har en del att läsa inför valet innan jag kan bestämma mig. om jag nu kan det.

resultatet såg ut såhär; FP 61% (?!), S 60%, C 58%, Kd 57% (hmm..), M 55%, Mp 54% och V 53%.
är jag folkpartist?
måste nog verkligen hitta en hjärtefråga tills september, för att hitta ett parti som jag skall ta till mig fullt ut är nog omöjligt.

annars har jag hoppat i vattenpölar, somnat till filmer, vart i gbg hos malls och haft en helt underbar minivecka med henne och mickus + mattias. liseberg, reggaefestival, accelerator och mååånga öl. grillning på verandan och promenader.. gosh, jag vill bo där!

fast nu ska jag till gustavsvik och leka med amanda, linn och mattias! eller snart iaf :]



oh. nu kom det förbi folks som jobbar uppe på samma våning som the big boss Lars (VD:n) och frågade om jag hade lunch nu.. råsöta! nu vart jag glad. fast jag har inte lunch.. men ska nässla in mig i det gänget sen så ska jag bli rik.

RSS 2.0