dubbelmoralens hemvist..

lilla fröken lagom har precs konstaterat att det inte är någon idé att sätta lösenord på platsen för tankeventilering och uppdatering. vad är det för sätt? om jag ska sträcka på mig och faktiskt sluta med kappvänderi (vilket jag skamset erkänner mig skyldig till i diverse sammanhang, men inte att förväxla med min naturliga förmåga att ändra åsikter efter begrundade - som detta till exempel).

andras bloggar skänker mig så himla mycket positivt och allra mest er som jag känner mig nära, men ändå så långt bort ifrån. det bästa är naket, ärligt, härligt och hårt! vissa får mig att le (mads!), andra att skrika "UPPDATERA!!!" (kladdo, mansan, mari), somliga att skapa en pepp-mapp på datorn (malls) och andra att vilja resa, hälsa på, skapa och uppleva. många fördummar mig (finest-bloggarna.. jösses!), förundrar mig (schulman som pappa) och vissa saknar jag (birro!).

men, vad vore detta internät utan bloggar/tankesamlingar/notater från vardagen? ibland känns det som man varvat informationen tre gånger om, men då har man helt enkelt inte klickat vilt på länge!

så, till saken. om någon finner begrundan här - välkommen! jag tänker inte gömma/dölja/skyla med ett passord. OM jag hade satt ett lösen hade det varit "Storkuken". bara så ni vet!

en annan plats för tankar: kongens utkiksplats.

norget är fantastiskt!


countdown

efter en fantastisk helg med familjen (världens bästa!!) är jag tillbaka i norget. jag överväldigas över att det är fantastiskt med syskon, att det är fantastiskt att ha varandra och att ingenting skulle ha samma värde utan er. säger som nikola, "I'm nobody without you" (mamma, lyssna här).

lika fantastiskt är det att efter tre arbetsveckor och en dag känner jag redan att JAG VILL MER. jag vill hela tiden vara med, veta "varför, varför, varför?!", lära mig vad de andra gör och involvera mig i diverse saker. känner lite att jag måste hejda mig, lilla rösten säger "vem tror du att du är?". mitt löfte till mig själv är dock att bli tydligare, visa framfötterna och VÅGA. ingen kommer ihåg en fegis, som kärleken skulle ha sagt det. vad är det värsta som kan hända? jag hatar att jag är typisk tjej på det området, lilla fröken lagom.

när inget solljus når hornhinnan under dagarna har jag ständigt tankarna på semester. annanas, krabbor, filt, musik och värme - blir det bättre?



TRE veckor kvar . . . . . .


privacy..

btw, jag kommer nog inom en ganska snar framtid sätta lösenord här. inte för att det är hemligt, utan för.. ja, man vet aldrig vem som hittar hit och nu märker jag att jag håller lite på saker.

vill att det ska vara mer dagbok, men ni som känner med er att ni är så nära att lösenordet är i hamn - bara fråga så får ni det!

helvetesblogg med helveteslånga inlägg

jag gillar inte ens själv att läsa mina mastodontinlägg, MEN när jag är i bloggfarten så lär allt med.

men snabbt: det blev två nyktra helger på rad, jag fick champagne av en kollega som jag tog med o bjöd familjen på (med riktigt lyxfokus!!), kom hem, gick på andra veckan på nya jobbet, avtackades på gamla jobbet, trivdes, tränades, uppdaterade mig med frajdasen (som flyttar hem, buhuhuhuhuhu) och tvättade.

sen kom helgen och då.. ja, jag hämtade väl igen de två nyktra helgerna på två dagar! fredagen var första lönningspilsen på nya jobbet. sjukt kul att få träffa alla lite fulla (det skvallrades, pekades, skrattades, berättades hemlisar, dansades swing osv.). vi drog på socialen och mattias var vägg i vägg på justisen med ag & runar så jag hamnade där. kastade mobilen i backen (som endast har kontantkort utan pengar och fungerar bara som väckarklocka) och var allmänt gladfull.

lördagen ställde vi till med glöggfest. och vilken hit! en såndär kväll när alla bara hade det såå kul! störtfint. sen ner o skaka låren på qadiz där pastorn och andreas höll i skivorna. träffade massa otippat folk och var glad. bildbevis kommer.

veckan? träna måndag & tisdag. började sent igår, hade mysmorgon med mattajas och utflyktade ner till skatteetaten. sjukt skönt att vara ute i dagsljus! jag hoppade runt som ett barn i en godisbutik. vi skrev oss i norge nu. officiellt emigrant! kanske slipper csn ett tag till då?

idag har vi haft fotbollstema på jobbet. straffläggningar, trixtävling (jag blev representant för vårat lag, sjukt konstigt eftersom jag fortfarande haltar lite efter operationen OCH inte har spelat boll på sjukt länge), priser & outfits. se lagbilden på några av oss nedan. jag trixade upp bollen i nyllet på vice administrerande (v.VD), men hon skrattade trots en stukad näsa.

sen direkt ner på byn. mötte upp gänget och firade mex 29 år! vilket gäng! jag o skotten vann båda våra matcher på biljarden, jag klunkade en somersby päron (godaste cidern EVER), tre glas vatten och gick hem.

nu? så trött så jag ser i kors.. och inte kärlek att krama på! den kraken har bortamatch i lillehammer.. kommer hem lagom till det är dags att gå upp igen typ.

överst fr. v: Chifen, Öivind (huvudpersonen i serien "Öivind klemmer.."), Damian, Håvar (höhö), Rune o Thomas (som inte ÄR sådär kort som han ser ut.. skumt)
främre raden fr. v: Linn, Elisabeth, Anette, Pia, Cecilie, JAAAG, Bugge (Anne-Christine i förnamn)

helvetesveckan är till ändo!!

fredagen den 13.e har inte varit så farlig alls (bortsett från familjen Klasén och dithörande tragik), och det mest positiva är att med denna dag sätter jag P för alla mina obligationer till gamla jobbet! WIHO!

välkommen tillbaka LIVET! har endast jobbat (inte ens trääänat) och nekat häng i veckan. nästan lite synd om mig o fröken gustafsson som aldrig får till en riktig träff.

har hänt supermycket på väldigt kort tid nu och jag har inte riktigt översikt (samt dåligt om tid då rikki snart kommer o plockar upp mig med cheeereeeoookeeen - mot familjen!!), men lite snabbt:

- nya jobbet är TOPPEN och ett riktigt karriärsdrag
- nya kollegorna verkar bra (extremt mycket hyss, utklädningar, påhitt osv - ska försöka lägga upp bilder
- gamla jobbet har gett mig otroligt mycket, men allting har sin tid
- gamla kollegorna kommer hänga kvar på fritiden (som jag kommer ha mer av numera då det är ok att lämna byggnaden 16.00 sharp)
- gamla kollegorna har inte tackat av mig än, men har fått två separata presenter från två av kollegorna på privat initiativ (en hjärtblomma + gulligt kort samt en flaska champis, den dyra sorten)

nu?

WEEEKEEEEND! och mys med familjen är helt rätt i tiden. kanske till och med andra helt alkoholfria helgen på rad? har packat träningskläder så ska lura ut mammsen på promme. chippohej!


en sak till..

..jag hoppas verkligen att vad det än är som busar i min mage (förslagsvis laktosfusk eller överkonsumtion av ägg) har lagt sig tills imorn. om det ska fortsätta fisas såhär får jag nog inte många kompisar första dagen! haha

söndagar som de INTE ska vara

efter den extremt fina starten mellanlandade jag lite med att låsa mig ute ett slag.. gick till träningen med fel jacka, så nyckelknippan fick inte riktigt följa med (mobilen har jag aldrig med). snokade mig in halvvägs genom att låtsas att jag skulle på visning i ett grannhus på gården, men att avancera från gården in i huset visade sig vara SÅDÄR enkelt..

kärleken låg o snusade efter en natts jobb och vägrade vakna (tilläggas ska att vår porttelefon låter som en ambulanssiren som parat sig med ett butikslarm). efter minst tio minuters ihärdigt ringade började jag ringa på ALLA grannar.

VAD GÖR ALLA PÅ SÖNDAGAR?! varför var de inte hemma och var bakis? till sist hittade jag en tanta selfölgelig ville hjälpa! tur att jag inte låst ytterdörren, det räcker gott med att det är ett helt mission att ta sig så långt.

Dagens i-land
nu nervar jag mest över vad jag ska ha på mig imorgon.. mina enda "fina" vinterskor har hål i hälen, så om det är blött ute går de bort. snowjoggers känns, sådär. kängpunkarkängorna känns, inte riktigt rätt (än, kan tilläggas - bara jag kommer in i gänget kommer jag se ut hursomhelst). stövlarna är lite.. hum, fjortis?

jag vill ju sälja in mig som en buisnessbrud!! kanske får offra mig med ett par lågskor, oavsett temperatur..

söndagar som de ska vara

ÄNTLIGEN har jag kommit ur dekadensens grepp. förmodligen är det hösten och kommande strandhäng som slagit ut partynerven, för denna vecka har det bara varit träna.

som en följd av två myskvällar vaknade jag imorse pigg som en lärka, med träningsvärk i magen från igår OCH vilja att faktiskt gå och träna igen snart. ska bara natta kärleken först.

fars dag är inte särskilt kul när man inte har någon att hänga på en ny slips, men tankarna är där - vilket är det viktigaste! ägnar mig dubbelt åt mamming nästa helg :) (du får inte kommentera som på förra inlägget! här satt jag i godan ro o färgade ögonfransarna, då får man inte fälla tårar!)

och, imorgon börjar jag på nya jobbä! extremt spännande att avancera till kontorsjobb # 2 i karriären. nu har man lite erfarenhet att faktiskt förhålla sig till från början, så med tiden tror jag detta kan bli succé! (inte för att det inte varit det förut, men ja.. ni fattar!)

halloween bash!

tokig hemmafest i bästa form! blodigt badrum, kista i taket, tejpat lik på golvet, spindelväv & tokutklädda folks - fantastiskt! alla gick all in, somliga mer än andra :) tokkul!

kommer bli tomt när syrrorna åker hem igen. tack för lånet mamms!

och tomt är det också efter pappi, men han är allt här med oss ändå.

♥ Pappi, 2003-11-01 ♥


RSS 2.0