be like a duck..

..remain calm on the surface and paddle like hell underneath

exakt vad jag håller på med nu. mycket förändringar, och trots att jag anser mig ta det ganska bra SAMT att jag tror att resultatet leder till det bättre så är jag lite nervös. only time will tell.

en fantastisk helg i karlstad har följts av en fantastisk helg i dimma (alkoholrus inkluderat lönningspils, bursdagsmiddag thaistyle på yayas, galendans och pruttbomber på qadiz och en klassiker med magic cookies i kollektivet stajnas + världens finaste NY-klänning i present).

som bubben på kakan är det snart vår! helt sjukt, men jag har vårkänslor när jag tittar på almenackan. på måndag är det februari, sedan är påsk runt hörnet och efter det är det typ midsommar. skönt att man inte är tidsoptimist.. eller blir det pessimist? hm. behövs fler högskolepoäng för att hålla koll på sådant :)


make your own kind of music

när jobbets kickoff krockar med joels 25 års-kalas, när tiden inte riktigt räcker till och när man är helt slutkörd efter ett galet spinningpass kan det inte passa bättre än att åka till köping. jag är förälskad i webb-tv och de i en annan del av köping ger mig SJUKT mycket energi. det finns så mycket fantastiska människor!


Den om att sova lite..

Jag skulle øverdriva om jag påstod att jag och kærleken somnade klockan 16.00 igår, men att klockan inte hade hunnit bli 17.00 – det kan jag sætta mitt høgra ben på (vilket jag æven gjorde nær jag hade GRYMT lokalsinne utanfør Krabi och jag fick behålla det, lokalsinnet har återvænt!). Vi åt lite mat, satte på en film och POFF så slockade vi.

 

Det ær næstan det galnaste jag varit med om. Vaknade 00.50 och flyttade från soffan till sængen och sov en klassisk nattsømn till. Ca 14 h sømn inatt gjorde att vi kickade igång den hær veckan totalt.


Har æven medarbetarsamtal på fredag. Sitter och gør små listor om vad jag prioriterar, och førutom allt sjælvklart (utveckling, engagemang, slantar etc) så ær det definitivt møjlighet att flexa lite med arbetstider jag ska lyfta fram. Jag vill RESA! Och før att gøra det behøvs det lite længre ledigheter..

 

Dubai næsta kanske? Ska importera en shejk åt dig i så fall mamms! J

 

Helgen bestod (førutom sømn) av kategoriserande (shoppade førvaring på IKEA, snart kommer våra skåp och lådor vara sjukt organiserade før en stund), festand, filmande, hæng och utstakande av nya resplaner.

 

Førsta stoppet blir Karlstad på fredag. SOM JAG LÆNGTAR! Schilis 18 år, jisses! Som en stolt ankmamma kænner jag mig.


resan in i 2010

att sammanfatta 00-talet, alternativt 2009, är fortfarande poppis. jag ska försöka att inte göra mer än ett par konstateranden, mest för mig själv. det är fantastiskt att känna att man gör en resa, och om man tar år 2000 som utgångspunkt så har färden varit brokig, spännande, rolig, skrämmande och extremt härlig.

00-talet
- under the years of 00 har jag gått från högstadiediscon till universitetsexamen. jag har bytt bekräftelsebehov mot lugn trygghet. jag har sett mina systrar bli mer personligheter och människor än "bara" barn. jag har har 'förlorat' en förälder, kommit närmare en annan förälder och lärt mig att uppskatta äldre släktigar (särskilt morfar!). jag har lärt mig att våga vara öppen, samtidigt som jag med ett leende förstått att jag alltid kommer vara lite restriktiv med somliga. jag har fått bra rutiner gällande sömn, mat och träning. jag har insett att jag aldrig kommer ha 100% funktion i mina knän, med krossade fotbollsdrömmar som följd.

jag undrar om man någonsin kommer göra samma resa under så kort tid? jag är oerhört tacksam för allt jag varit med om, som faktiskt (KLYSCHVARNING!) gjort mig till Mig. åren från 14-23, maken till händelseförlopp undrar jag om åren 24-33 kommer bjuda på? men förmodligen, ja - bara att man ännu inte insett det. för kärlekens skull har vi myntat uttrycket "things to do after 30" och det skulle lika gärna kunna vara 40, 50, 60 eller säkert också 70. det ger mig hopp.

2009
- året då jag valde bort idol-finalen för att kolla på "på spåret"
- året då jag återigen insett att jag kan bygga mig en ny tillvaro i en ny stad (och land!) och vara väldigt okej med det
- året som avslutades med en fantastisk resa
- året jag insåg att ett förhållande inte behöver svalna, börja gå på sparlåga eller kännas rutin bara för att tiden går. såklart är att vardagen är grunden till allt, men det viktigaste är att det fortfarande finns ett intresse för människan man faktiskt lever med; och för (till viss del). jag är oerhört glad för att vi fortfarande lär känna varandra, det är en sak man aldrig blir klar med.
- året jag "firade" jul för första gången utan familjen (hum, firande är att ta i.. tillbringade iaf inte julafton med familjen, men bytte det inte heller mot firande - snarare vita stränder och turkosa hav)

okej, konstaterandet:
jag har samlat sjukt många vuxenpoäng, ändå känner jag mig som vilken fräsch sjuttonåring som helst!

dagens bästa mail

"Det var ikke bare du som hadde det varmt og godt i julen :-)"




min semester genererade i en egen bild i serien "Öyvind klemmer". haha. fantastiskt! för övrigt har semestern genererat hur mycket fint som helst, men även lite förvirring. somnade kvart i nio igårkväll och vaknade halv fyra inatt - pigg som en mört. ska hålla mig vaken lite till idag.

semestern genererade i en pinsam sak, hade missberäknat på resan så kom hem ett dygn försent. dock tog de det ok på jobbä och jag fick komma tillbaka trots att jag bommat på en dag :)

kickade igång veckan idag med spinning, betalande av räkningar och plock. fortsätter veckan med vinkväll med girlsen imorn och röjarhelg (inte i festmening, utan i städmening - vi har nästan växt ur våra 50 kvm och vi behöver mer plats).

RSS 2.0