my dear apelsin

konstaterar ledsamt att apelsinsäsongen verkar ha tagit slut. tuggar på en klyfta som smakar mer barkbit än mumsig citrus. dooh!

Robyn - Dancing On My Own


den om att vilja säga till huvdet att sluta tänka

gårdagen var en riktig grubbleridag. det är mycket framtid i huvudet. grymtade runt lite åt kärleken (felåt!), tog en promenad, en dusch och skrattade åt grand prix (eller eurovision som vi säger i sverige). sov på saken och idag skiner solen och my future's so bright i gotta wear shades..

(läs, jag är livrädd för att packa ihop livet och kasta mig iväg - men vet precis vart jag ska och vad jag behöver göra)

OCH, idag kommer familjen jurlands. mamma, pappa, son och dotter. fullt hus, och massa stoj!

We talked all night about the rest of our lives

på grund av alla förändringar och att jag inte riktigt vet vad som händer så har jag kommit i någon slags tänka-värdera-grubbla fas. PLUS att p3 musik har önskelåtar som tar fram massa minnen (vitamin c - graduation som vi sjöng på skolavslutningen i 9:an och håkan hellströms version av det går en vind över vindens ängar..). ibland slår det en verkligen att det är det här som är "the rest of our lives". utan att få storhetsvansinne så är dagen idag ganska viktig, precis som dagen imorgon och dagen efter det. då slås jag verkligen av hur mycket allt man varit med om betyder! NI betyder mycket.

As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's time to fly


she's right over there, why can't you see her?

she'll keep dancing by herself

 Robyn - Dancing On My Own kan vara dagens mest peppiga och sorgliga låt samtidigt.


min tant var lite dement och tog fel skor..

detta var alltså skorna kärleken gick hem med förra lördagen.. HAHAHAHA. ingen av dem är hans. min lilla smådementa tanta..

denna långhelg (ja, imorgon måndag är det röd dag i norge fortfarande - JIHO) har gått i lugnets, solens och umgängets tecken. vi har invigt grillhinken, hängt i parker, promenerat och mys-vinat lite (då småsurplar man lite vin, men är hemma efter tre enheter klockan 23). fint i oslo nu for sure!

jag var på en kvarts praktik hos täleken idag och fick för första gången se lite action. vi drog också av flight of the conchords i lördags. vilka fantastiska killar! han som stand-up:a innan kläckte också att han skyller uppvärmningen av jorden på.. solen (ironiskt). "would you blame the bread if you burn your toast?!"

inte SÅ illa färgat

blev inte allt för illa! ljus kastanj/mörk morot vill jag kalla nya nyansen. det är absolut ljusar, vilket var målet. samt, det är väldigt mycket ljusare i underhåret. började där, och får väl börja uppifrån nästa gång.. eller nått.

 

(ps. left eye = CRAZY eye)


vad är väl ett felblekt hår om hundra år?

nu kör jag. tanken om att småbleka lite pö om pö var fin, men ja.. kanske inte riktigt min typ av sätt att göra saker på. nu har jag haft bleket i nästan 25 minuter, ser redan helt galet ut - haha.

den om att vilja åka bort för att komma hem

nu är vi så respepp. vi fick hem tegelstenar till resguider idag, vi har kollat i ordlistor, läst på forum och köpt 80-liters ryggsäckar (idag!!!).

mattias sitter på golvet och testar alla fack. kläcker "ååh, får man packa nu?!"

vi vill vill vill åka NUNUNU. men, vi bromsar lite.. och halva grejen med att resa är att längta, planera (även om man kastar planerna överbord när man anländer) och komma hem (utan att veta vart hem är riktigt..).

gratulerer med dagen norge!

17.e mai kom och gick. vilket spektakel! fira kan de! vi gjorde inte den klassiska partydagen som de andra, istället softade vi runt, gick i tåg, trängdes i tåg och vinkade till mette-marit. töserna tog bilen hem och svärmor kom och bytte av dem i soffan. nu har vi njutit av en sommardag och snart däckar jag..



den om att riva av en fantastisk långhelg

vi fick världens bästa tjejor på besök. vilken helg vi har rivit av! mycket kvalitetstid, balkonghäng, grimaser, upptåg och tokerier. fredagen var catch up kväll som övergick i en härlig sällskapsspelsfest hos jossi och andreas.


lördagen var vi lite bakis, men ordnade upp det med världens godaste laxmiddag (jag gjorde en sviiingod marinad med apelsin och ingerfära) och världens goaste drinkar. det urartade i en fest där alla hade rutiga skjortor och vanligaste sporten var kast med liten blondin. nej, det var armbrytning! skogshuggaraktigt och lite kul. vi kom på vissa med att hångla i hissen och andra med att gilla varandra. KLOCKERS!


dag tre var det plötsligt söndag, men tack vare att norge fyllde år på måndagen hade vi en kalasdag till! en klassisk middag på tullins, en vifta-på-händerna-fest och massa skratt ledde till att mattias kom hem med två olika skor (ingen var hans) och vi skrattade hemma så vi kreverade.





lonely planet

beställde just två reseguider från lonely planet. tydligen obligatoriskt! så nu är vi ett steg närmare..


barbafin, direkt från en 10-kronors automat nära dig




present från kärleken i sann "sunes sommar"-anda. ÅH, utbrast han på hemköp i ludvika, slängde i en guldpeng och ut kom denna fantastiska varelse i en plastkula. soon to be pappa-peter fick hjälpa mig öppna, och sen den dagen är det hon och jag. barbafin & jag mot världen! typ, haha.

världens bästa mamming in Oslo


Love forever, love is free --- Let's turn forever, you and me

gillar söndag mitt i veckan. haft grötfrukost med rikard, tränat duktigt och haft sittning med maria. ätit, duschat och petat lite på täleken. målar naglar, dammsuger, uppdaterar spotifylistor.

leker kapten för grabbarna som spelar skjutadödaspring-spel. funderar på om jag ska scrapbooka eller virka lite? peppar inför en klassisk helg (middagar, kalas, sabrera champagne och fira norge). kommer bli ett par klassiska dagar tillsammans med systrarna G som anländer imorgon.

hey, handsome! where did you come from?



är det lov att tycka att han blev skitsnygg? inte så illa pinkat innan, men nu kom det fram oväntad skönhet :)



my shoes need to move

operation spara går.. sådär. vardagskonsumtionen är absolut godkänd och under kontroll. men, sol och aktiviteter lockar ut vinpimplarn i mig. får nog bara go with the flow på denna.. hm-kontot och äta-ute-kontot är i alla fall stängt, en bit på väg!

att man kan bli så fantastiskt trött av lite träning och världens finaste helg? mamma har rått om oss, fått varit med om ett 6 timmar långt parkhäng (årets första grill), jordgubbsbubbel, en klassisk balkongfest, en klippning (vi klippte varandra i cirklar) och mys.

mattias trench och nya frisyr gjorde att en riktig henri lloyd grabb som körde vifta-med-handflatan-movet kallade honom för "född stekare". HAHAHAHAHA. söt.

och det händer så mycket kul nu så allt bara går i ett. rikard är mer i stan, hustomtarna håller sig kvar, träningssällskap, glasshäng, konserter, besök, röda dagar, resor och v å r k ä n s l o r.

me like!

nu måste jag rycka upp mig. har kunnat somna sen kl åtta, men har administrerat lite events och planer, så nu ska jag duscha efter träning (hatar å somna med blött hår!!) och packa om träningsväskan tills imorgon. sen? däcka!

Fantastiska, fantastiska torsdag

Fick skjuts till jobbe (vi har lånat Rikards Merca hela veckan, men inte åkt något alls – gott tecken på att vi inte behöver en bil) i dag av täleken. Nu är han på väg till Kalsta’. Köpa mat, och det bästa – hämta mammsen! Wiho! Vi ska rå om varandra (som det så klassiskt heter) och vin-fika hela helgen. Me like!

 

Och, gillar också att jag var på mitt första hopp- och studspass i går sedan knäoperation # 2. Gillar inte att det inte gick så bra. Har tappat koordinationen på ett halvår, haha. Var som en vilsen kalv ett par gånger och löpskorna var inte alls stabila i sidled. Hoppas på att det funkar att knyta dem lite hårdare, för nu spenderas icke mer slantar på annat än nödvaror.

 

Skall dra en träning i dag också (spinn + core), sen är jag i mål med veckans träning! Fyra kondis och två styrka. Gillar att jag fått rutin på passen. Känns inte alls som att ”jag har inte tid att träna” längre. PLUS att det är ett, relativt sett, billigt nöje att träna = spenderar mindre slantar på skit.

 

Operation spara har börjat, slösa is history.


throw your heart up the sky

hoppar du, så hoppar jag! gud, jag behøver pepp før att våga. har faktiskt outat lite idag. men bara lite. tror det ær bra att sætta press på mig sjælv. heja!

fantastiska, fantastiska söndag

njuter av att ha umgåtts med mig själv hela dagen (vilken fin fågel du har - ja, det är en um-gås). har promenerat, plockat och organiserat, vårstädat balkongen (det var S M U T S I G), hämtat sommarsaker i källarn, solat, tränat och förlikat mig med tanken om förändring.

om ingenting förändras drastiskt sker någonting spännande i augusti (räknade precis ut att det är då det sker för att allt ska bli i tid). måste dessvärre fåna mig med kryptiska meddelanden, men kan försäkra att det inte är en planerad nedkomst. men ändock någon  e x t r e m t  skoj! är som ett barn på julafton. 2010 var året jag blev vuxen, och förhoppningsvis vågar släppa "tryggheten" (inte den man har inom sig, den sitter kvar där den ska - utan de yttre parametrarna).

dagens träning

och, eftersom gårdagen bjöd på middag och musikal (titanic) är jag pigg som en nötskrika idag. sjukt fint. dagens träning blev också ett framsteg!

bestämde mig för att kolla tiden på 5 km igen, och idag blev det 35 min! sist 40 min, lite drygt. men nu, faktiskt inte ens 35 (34,40 haha).

googlade löptider också och folk tycker 35 min nästan är tull. fin peppning det! men men, med de här fötterna och knäna är det en prestation! sjukt glad och görnöjd. trodde i mitt stilla sinna att jag inte skulle löpa så mycket mer i mitt liv för bara ett år sen.

dagens ljudbokstips

är helt såld på ljudböcker. på t-banan, under matlagningen, innan sovdags och på träning. har fått med mig täleken också så ibland är vi som två nördar när vi är på samma bok och småtävlar lite. också oväntat bra träningssällskap. man fokar så mycket på handlingen att man nästan glömmer att det är skitjobbigt det man gör.

dagens ljudbokstips är jag är wanted av daniel larsson (pseudonym). en snabba cash, fast från andra sidan. han har nått mig, en vanlig svensson (som han skulle ha sagt det), och då har han lyckats.

"Har alltså bytt Ak4:an till att smattra tangentbord och hålla föreläsningar i förebyggande syfte. Jag försöker hålla närkontakt med mina läsare genom att flitigt blogga och uppdatera om vad som händer. Skrivandet räddade mitt liv."


Du hittar honom här.

liker du ikke denne bart?

mattias började spara skägget för att kunna ge klas en mustasch i 30-års present. när det inte blev någon resa, blev mustaschen istället ett skämt för färden till dalarna. i dalarna blev mustaschen en del av mustaschkampen och när vi kom hem verkade den vara här för att stanna.

jag hatar denna mustasch! den ser förjävlig ut (nog för att den är lite kul, men vafan) och den sticks, rivs, kittlas. idag, gott folk - den är borta! mattias kom hem från nattskiftet med kommentaren

"jag tog bort den för din skull"

JIHO! misströsta inte mustaschkampen, han är med er i sinnet och de där irriterande fjunen var inte mycket att hänga i granen. me so happy.

stöd mustaschkampen här

RSS 2.0