musiklista till peace & love 2010

(lista till avkryssning efter hemkomst)

onsdag
"får inte missa för allt i världen"-akter
inga

"vill gärna, gärna se"-akter
Cristian Dinamarca  [X]
Adrian Lux  [X]
Nour El Rafai  [  ] alledeles för lång kö in där hon skulle showa..


torsdag
"får inte missa för allt i världen"-akter
Vampire Weekend  [X]
The Kooks  [X]
Robyn  [/] missade nästan hela halva början.. mattias somnade tidigt

"vill gärna, gärna se"-akter
You say France and I wistle  [  ] glömde bort


fredag
"får inte missa för allt i världen"-akter
Lily Allen  [X] för liten tjej på för stor scen. vill gärna återuppleva på en klubbspelning
Patti Smith  [/] punktanten var inte så intressant..

"vill gärna, gärna se"-akter
Miike Snow  [  ]
Name the Pet  [  ]
Fibes, Oh Fibes  [X]
Nikola Sarcevic  [  ]
Danko Jones  [  ]


lördag
"får inte missa för allt i världen"-akter
Jay-Z  [  ] haha, tantpoäng för att vi var trötta och ville sova istället!

"vill gärna, gärna se"-akter
Johnossi  [X]
Imperial State Electric  [X]
Invasionen  [X]
Andreas Grega  [/]
Markus Krunegård  [  ]
Mando Diao  [X]


sedan är det också ett gäng gamla "Augustibuller"-band som verkar leva upp igen. vill gärna titta lite på skumdum, troublemakers och the accidents. vilken revival! ska i alla fall gå förbi och hoppa en eller två hopp för skummisarna.

målet är att klara 75% av dessa, varav 100% på kategorin som inte får missas för något i världen. mycket band blir det, och öronpropparna är packade! (förstår inte hur man kan leva flera månader i en backpacker-ryggsäck, nu har vi fyllt våra för 5 dagar..)

jag har blivit med golfset

plötsligt händer det. vi har pratat länge om att vi ska golfa när vi blir vuxna. verkar vara ett extremt hyggligt nöje. sådär lagom aktivitet på söndagar. gillar att alla kan tävla mot alla (för jag lär behöva mitt handicap).

pris? gratis
varför? en granne som flyttade ville inte ha det längre
varför? ANAR INTE
kontenta? jag är sjukt nöjd :D



OCH, imorn åker vi till borlänge. peace&love är min mesta och bästa festival. har mitt första musikminne därifrån. vi hade smitit under staketet och in i folkparken när thåström spelade. 2000? kanske till och med 1999 (förlåt mamming, men jag blev ju ok ändå).

den om att få fylla år i götlaborg

vaknade smått bakis i ett soligt göteborg fredagen den 18.e juni. det var en helt vanlig dag! bortsett från att jag fyllde år och hade ett paket vid sängkanten hemma hos elin. min virklärarinna hade sytt en portmonä (jag fick en till sen!) och det visade sig bli en fin uppladning för en bra dag.

jag & kärleken vandrade ner i vasastan och tog en lunch. mötte upp elin efter jobbet hennes och ordnade en klassisk picknick i slottsskogen. vi tog temabilder med mini-keps, skrattade, drack smultronvin med kärnkraftsfärg och drock ingenjörsskämt. utgång och nattamatsjakt följde efter det.






dagen efter kvällen före fick jag en klassisk dag på liseberg och allt var verkligen frid och fröjd. 3d-bio, slänggungan, balder i spöregn och glass i solen.




blueberry brownie with a bear(d)berry surprise



färgar visst ögonbrynen lite


guide till hur man bränner 300:- på apoteket

skulle förbi apoteket och köpa myggspray, för i borlänge biter dom jävlar. efter träningen torkade jag mig i pannan och klev igenom apotek1. kom ut 300:- fattigare och med detta i shoppingkassen:

- myggspray
- babywipes
- två stycken tandkrämer
- kortisonkräm till eksem
- resorb med hallonsmak
- deo

det verkar som att vi ska på festival om en dag eller två?? WIHO!

en klassisk helg

icke att förglömma midsommar. mattias är en longboard rikare, en iPhone fattigare och jag har myttbett på hela knäna. men ack så fantastiskt vi haft! det var en 13-kamp, två middagar, häng, stoj, quiz och stök. avslutade med att gå vilse och ta en taxi.. 400 m för 43:-. haha, vi var vääldigt nära målet!

hörde jag en skål? ATT du gjorde!

ellie styrde värmlandsinspirerat sånghäfte


försmak av bildfest

hemkomna efter en fantastisk helg i örebro så försöker vi omorganisera oss inför en vecka i dalarna. ska bara jobba måndag och tisdag, sedan far vi igen. måste administrera laddning av batterier (fysiska, psykiska och till kameran) och sorterar över 600 bilder från de tre senaste veckorna. mycket skoj! älskar att ha en kamera igen.

några bilder från west coast riot förra torsdagen. mycket munnar och glada miner!

skåran i centrum

 

en jäger i hörnet kanske??


göttigaste hänget ever

the framstjärt of schweden

man får väl säga att vi landat lite efter en härlig helg i götet nu. gud vad jag gillar stan! vi har firat födelsedag, varit på west coast riot (förlovat oss på låtsas med muttrar, tagit dagsfylla, jag fick två vakter att akta mattias öl som han sen tappade på ena av dem sen direkt och jag har tagit fel martin), haft picknick i slottsskogen, klappat på pingviner, åkt balder i regn, shoppat lite och haft virkkurs.

såhär glad var jag när vi landade vid centralstation, och minst lika glad var jag när vi åkte!

hoppas innerligt att alla våra nästkommande planerade resor blir lika lyckade. bilder kommer, men först ska jag bära in kärleken i sängen och ha fler kurser för mig själv i nya bildredigeringsprogrammet. har tröttnat på att ladda hem olika trialversioner av photoshop, så ny byter jag till gratisprogram. same shit, men lite andra kommandon.

en kalasmiddag och några "bow and arrow" senare

som tur va är de påväg att gå typ nu (när bilden togs alltså).. kanske på tiden? haha

från jobbfesten


JA MÅ JA LEEEEVA!!

hurra hurra hurra

en söndag för inte allt för länge sedan

söndagsfika i solen, på den tiden då det var lite sommar. igår var det perfekt "titta på tre fotbollsmatcher"-väder. nu sitter jag och handarbetar samt smackar lite med birro. kan inte låta bli att älska honom trots att han får mycket skit och prettovarningsflaggor. gillar honom.

 

gillar inte att jag snyter mig konstant. har andats genom munnen hela dag. låter, piper och väser samt hostar, nyser och fräser. har inte tid att vara sjuk nu! försökte styra en dejt med några från gänget, men det är omöjligt nu. de nästkommande fem helgerna är vi på resa.. göteborg på onsdag, sen öreborg, sen borlänge, sen karlstad och sen spanien. en vanlig sommar alltså! gillar't.


vad har du lagt i mössan?

jag vill leeeva med dig

jösses vad vi har skrattat på jobbet idag. är faktiskt väldigt nöjd med att det är ett par donnor som man får skratta tills man gråter med. de två bästa höll ut längst i lördagsmorse, och när de skulle hem så blev de inlåsta i garaget. jag fick hämta dem och då sprang vi på en granne. vi sjöng "VAAA HARU LAGT I MÖÖÖSSAN? jag vill LEEEEVA MEEED DIG" för han tills han sprang in i hissen..

trodde nog aldrig att "kicki, bettan & lotta"-bettan skulle förgylla en hel fest. iaf mamming tycker nog att det här är kul. i norge är bettan ett stort skämt!


dagen efter kvällen före

det var verkligen sjukt lyckat igår. maten blev god, spriten rann ner, det dansades (mycket madcon - glow, bow & arrow, bow & arrow) och shottades. mackan och tobbe var med som serverare (även om tobbes synapser var lite trötta) och hjälpare. är verkligen förvånad och förundrad över att vi lyckades fixa trerätters till elva personer i den här lilla lyan. klapp på axeln på mig själv. folk gick vid fyra imorse, så vi är lite trötta i ögat idag. ganska skönt att solen inte skiner faktiskt, dumt nog..


vem beställde huvudvärk?

väldigt länge sedan jag drog av en riktig kalaskväll. igår hände det. det som var en "jobbmiddag" visade sig bli en ordentlig hemmafest. när vi vaknat såg det ut som folk haft riktigt kul i lägenheten iaf.. haha.

låter eli sammanfatta saken. och punsj = bål


halv sju hos oss

nu har det varit frekvent aktivitet i köket hos hermansson-norberg-englung i ett par timmar. en slöfrukost, och sen började vi plocka med mat inför ikväll.

smygstartade redan igår. efter en AW-cider med grabbarna gick vi hem till oss och snackade skit. hängde runt, och sen började vi lite smått med mat. mattias gjorde egna krutonger och jag gjorde en del av efterrätten (små brownies i cupcake-formar med tre kronor på). kallar de för blueberrie brownie with a bear(d)berry surprise. blandade blåbär i smeten och petade ner ett björbär som finish.

nu har vi gjort het tomatsås, linsröra med feta och paprika, hummus (special med citronmeliss) och ostbitar som ska doppas i smält choklad. det är mycket garnering, nötter och ostar på tapeten. blir något tapasliknande för kvällens gäster alltså :) mackan och johan var provsmakare igår och det fungerade topp!

om detta var halv åtta hos mig så skulle menyn se ut typ såhär:

försnacks
ost- och chokladpraliner med valnötsbitar och flingsalt
småsnittar med exotisk färskost

huvudrätt
rödvinsmarinerad kycklingfilé med klyftpotatis
serveras med tapasliknande tillbehör, exempelvis het tomatsås, tzatziki, hummus, bönsallad, mozzarella, tomat, pinjenötter och åtta kalla småsåser


efterrätt
blueberry brownie with a bearberry surprise
if requested: whipped cream or vanilla ice cream
hot liqueur
of your choice

ur balans..

blä, är helt ur balans. eftermiddagen har varit hemsk. inte på grund av något särskilt, utan bara för att jag är lite trött på folk och inte har kroppen på min sida idag. halsont och feber verkar vara mer regel än undantag nu.

ett plus är i alla fall peace & love snart och björn dixgård tillsammans med adiam dymott. har så svårt att se rusiak bakom allt det här när han stog och klappade på en full mange schmidt på grand i la.. jisses, vilket skitgig. men men, catch me if you can är verkligen rå!

en klassisk bra dag

sol, båt, slapp och balkonghäng


høyden av dumskap..

usch, HATARr't når man ikke tar en vits med en gang. (beklager norsken, men tastaturen på jobb er ikke svensk..). spurte om å få avspasere 17.e og 18.e mai i neste uke fordi vi skal til gøteborg. fikk til svar att jeg ikke får beskjed før på mandag - och jeg KLIKKA.

MEN, jeg skal bjude til paaarteeey hjemme på lørdag for avdelningen min og sjefen ville prøve min mat innen han lovte att jeg kunde være fri.. (han liker dyr litt mer enn jeg og er litt bekymret over att han ikke vil bli mett)

till saken skal legges att jeg ALLTID beslutter selv om når jeg skal være fri osv, sender bare bekreftelse til lederne så att de vit når jeg ikke er tilstede så blev skikkelig frustrert. OG, han jeg refererer til som sjefen er formellt sett ikke sjefen min reellt.

nå føler jeg meg DUM. men men.. LATTER hører jeg fra de andre. sikkert gøy imorgen igjen! hevder jo alltid att ironi er kult, men ikke akkurat nå!

tälekens första pinnbröd


actiondagen fortsättning

efter felkörningen tog vi det rätt easy bananas. åkte mot slutdestinationen där det väntade långbord, grill, vin och prisutdelning (vi kom NÄST sist, hämtade igen en hel del på poäng.. haha). ville nästan inte gå därifrån, men tog en klassisk promme - recapade med bästaste mary - och anlände hem till världens bästa sällskap. mer om det senare!




FULL ACTION

helgen har varit toppen. schilis har varit här och fredagen var actiondag med jobbet. rebuslopp med bil (för er som sett the amazing race, precis som det men oslo edition) och kalas. fick ett skitbra lag (även fast chauffören höll på att döda oss ett par gånger och vi blev två värmlandsbruttor i samma lag, det var en rejäl fördel att kunna stan) och vi peppade på. 6-7 stationer och uppdrag vid varje (ölprovning, uppträdande, målning, faktasök mm). vi var bra med, till slutet då vi åkte KÄPPRÄTT åt h-vete fel. haha. istället för aker brygge mitt i stan tog vi turen ut till lysaker brygge. efter det (i rusningstrafik) så var vi säkert 45 minuter efter alla andra..

såhär bra såg starten ut. från första stationen (frågesport) LÖPTE vi iväg


världens bästa ungar in Oslo


ett skepp kommer lastat med...

..sjökaptener! vi har ju haft besök senaste månaden mer eller mindre, och i helgen var det jurlands. fantastiskt! vi har busat, umgåtts, åkt båt, tittat på båtar, byggt båtar, gjort pinnbröd, rott båtar, tagit massa kort, varit på esc-genrep (flash mob dance som pausnummer ger mig fortfarande rysningar, sjukt bra!), picknickat och kramats. gjorde oss ännu lite mer sugna på örebro, men inte på barn i allmänhet. det är bara dessa två pärlor som är goa i synnerhet! vi STUPADE i säng på söndag kväll.


jag vill åka tillbaka!!


RSS 2.0