gårdagens värsta..

just ja, det är också givande att umgås med jobbpersoner under informella omständigheter. lönningspilsen genererade en hel del bra info, och sålika igår också (är sålika ens ett ord? men det lät bra).

gårdagens värsta/bästa var att på en kickoff för två år sedan hade två anställda oralsex med varandra på ett bussäte, bakom v.VD och VD. efter det satte de en lite skarpare alkoholpolicy, men de två anställda jobbar vackert kvar.

norskt julebord

julebord med jobbä igår var en upplevelse. förutom riktigt trevligt så var det extremt annorlunda service (stressat och de körde taktiken handuppräckning vid beställningar) och veggomaten var minst sagt inte riktigt värd pengarna.

medan norskarna gottade sig med rakfisk, lutfisk och pinnekött fick jag en tallrik med en halv grillad tomat och ett hav av bearnaisesås.

nu? försöka övertala kärleken att det faktiskt är morgon (fortfarande jättemörkt & skitkallt) och börja packa väskan.

IMORGON FAAAR VI!!

http://www.homepages.ucl.ac.uk/~ucbpyit/Krabi.jpg


dagens tips

kom på att senaste dygnets hetaste diskussionsämne har varit en present. kanske julklappstips? eller INTE ett julklappstips.

mattajas missade träningen i fredags, och missade tydligen en hel del. när han kom till träningen igår fick han höra att en grabb fyllt 16 starka år och fått en present av (låg) rang av sin stolte far. en naken kvinna!

GUD SÅ HÄÄÄRLIGT!

visst, men en köpt brud som klär av sig och slänger med framstjärten i ansiktet på småpojkar är INTE okej. det ÄR INTE OKEJ. oavsett hur hans önskelista såg ut så fanns det nog något som var liiite mer passande.

om det inte framgick: presenten kom till lagets träning i fredags och dansade av sig sin outfit i omklädningsrummet medan pojkarna filmade det hela (som nu finns för allmän beskådan på facebook, men jag bjuder inte på en printscreen).

vad säger man?

avdelningen: how I do not want to raise a child..


julkänsla?

julkänslan har inte riktigt kommit sig. jag har fått en chokladkalender, vi fick snö idag, jag har bakat lussekatter & lussebullar, vi har druckit upp blossan från förra året, jag har gjort julkort så varenda postis i norra europa har glitter på händerna och det spelas julmusik på sats.

 

MEN, jag har inte fått någon julklapp än (bortsett från fjäskchokladen från en leverantör - vuxet, och räknas inte), vi har ingen julpynt hemma (brukar iaf ex. klä en juccapalm) och verkligen ingenting känns som att jag inte kan byta bort mot värme. 10-15 grader + skulle räcka.

 

tur att vi far PÅ SÖNDAG! inte ens en vecka kvar.. 4 dagar kvar tills vi reser imorgon (alltså fem dagar om man inte orkar tänka själv).

 

vi har fått en söt julhälsning dock från kalas klas (som fortfarande skriver mitt namn fel!). lätt animerad med sång och riktigt "hohoho":ande.

ni kan också se filmen HÄR!

dock behövs senaste Quicktime,

det kan ni hämta här

(om ni är ihärdiga).


julens julfest

før att jag ska kænna mig lite bættre med jobb en lucia-lørdag som denna njuter jag av julfestbilderna (galet, roligt, flott, dans, mat, mat, mat, bak).






packa resväskan

har förövrigt bevarat traditionen (en gång = ingen gång, två gånger = en tradition) med att fredagsdejta kärleken. efter svett möttes vi upp, handlade mat, gick hem och gjorde kycklingburritos. min mage var nog inte beredd på kött.. kyllingen var iaf inte helt död som den leker runt i magpartiet nu. bortsett från en övertids-pizzaslice med delvis bortskrapad skinka så har det inte varit kött på någon vecka nu, det var nog sådär att chocka till det såhär.

kärleken har förövrigt börjat packa inför semestern. brukar vara jag som är ute i tid för att bygga upp spänningen, men nu är han övertänd. min resväska står öppen bredvid soffan med det som mattias INTE får glömma att ta med sig. det han ABSOLUT inte får glömma är fyra återförslutningsbara plastpåsar i misstänkt storlek. mina första tankar när jag såg den "packade" väskan:

1. ska han inte ha med sig mer?
2. tror han verkligen att vi ska packa i EN resväska?
3. tror han VERKLIGEN att vi ska packa i EN resväska?
4. vad FAEN ska han med knark-påsar till? VILL han locka på tull-vovvarna kan han lika gärna lägga en korv i fickan..

hans svar var att han ska lägga iPhonen i dem när han är på stranden. hur jag löser det problemet? jag tar inte med mig min beloved iPhone.

sedan skulle jag vilja komplettera vår resväsksamling med något av dessa exemplar:


http://www.travelaid.se/wp-content/uploads/2007/09/samsonite_2.jpghttp://www.modestyblaise-shop.com/images/vaskamodestyweb.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_HkYz9hfjcsM/SYIP9dfNCiI/AAAAAAAACvs/khYXjms0yoA/s400/resv%C3%A4ska.jpghttp://2.bp.blogspot.com/_K3bNVVHiGB8/SbYRTsubhJI/AAAAAAAABFk/ulyYQsWq8m0/s400/resv%C3%A4ska.jpg

lämna mig och min svettiga cykelröv ifred!

Hade min första "dåligt vett på gymmet"-upplevelse idag. Upplever sällan att folk är äckliga, otrevliga eller saknar känsla/hyfs i träningssammanhang. Så länge den som svettas så det är en pöl runt cykeln torkar efter sig (för halkrisken) och att man inte tränat i samma t-shirt sedan -93 så är jag riktigt tålig (för luktrisken).

Bryr mig inte så mycket om folk torkar handtag och ryggstöd efter sig (vad gör man på ett gym om man är rädd för bacillusker?), om folk har en svettrand i stjärten på de ljusgråa joggingbyxorna eller om någon frågar om det är okej att ta en maskin under en vilopaus.

MEN, jag är inte på gymmet/på spinning/på en "jag låtsas att jag springer"-maskin för att träffa folk, skaffa nya kompisar eller torrprata i omklädningsrummet. Nog för att jag ler och kan möta folks blickar, men träningen är egentid (om jag inte går på något hopp & studspass alt. "lagsport"). Älskar att bara försvinna iväg med iPod-lurarna så långt in i örat så att stigbygeln veknar.

TILL SAKEN, satt på cykeln och trampade loss efter jobbä. En översminkad brud i för små kläder och för mycket tuggummi knackade mig på axeln och ville ha hjälp att komma igång. Hjälper såklart till, och det slutar med att hon sitter EXAKT samma inställningar som jag. Hon ska veta vad jag lyssnar på, vilken höjd min sadel har, vilket motstånd jag har, på vilket program jag kör, hur många kalorier som förbrändes för mig de första tio minutrarna - u get it..

Till sist frågar hon mig hur länge jag tränat och hur mycket jag väger. Jag tappar bara hakan och förundras över att somliga aldrig känner av situationen helt rätt. Säkert ville hon "tävla". Denna sorts "tävling" kan jag också ha med folk, men utan att de vet om det. Oftast handlar det om att hinna först till en lyktstople eller jag ska hinna upp till fyra kilometer innan personen bredvid mig som startade ungefär samtidigt.

Usch, jag är lite störd av henne fortfarande.. KONTENTAN: Jag gillar inte när folk kommer in i min privata sfär utan att jag bjudit in till det, och särskilt inte när jag sitter med upprinnelsen på en spännande ljudbok och härliga svettpärlor i tinningarna.

Vad väldigt svenskt och lagomt.. Men sant.

pepp rap rap pepp pepp

veckans genidrag är att jag får jobba in dagarna jag behöver för att dra till railay över jul och nyår. alltså, mindre pengaförlust! jobbar nog inte in allt, men startade fint idag med 3,5 h. sen träna, köpa mat och hem. dusch, soffläge, äta, packa matlåda och.. ja, här är jag!

veckans konstiga är att jag börjat rapa! 23 starka år och äntligen kan jag rapa! vilken lättnad. det liksom bubblar till, sen lossnar det! som att prutta, fast tvärtom. så nu är jag inte lika gasig (kan hjälpa att jag varit laktosduktig ett tag också).

veckans bidrag till livskvalitén är min iPhone. lööööv it! fantastiskt att äntligen nå ut till omvärlden, även om jag inte har något liv tack vare veckans genidrag (se ovan).

veckans pepp är samtalen på jobbet. efter prick en månad har jag kvalificerat mig till förtroende, kompetensutveckling och löften om att det ska satsas på mig. mer än jag kan önska!

bjuder på lite pics också dagen till ära.






haha, pygme.. pepparkaksbak, födelsedagskalajs, karlstadtripp, fest, fest, halloweenfest och biljardnight out (utan inbördes ordning)


teknikens tystnad

en svart och en vit pinal extra i hemmet och vi har suttit hänförda i flera timmar i total tystnad (liten överdrift, men bara för att illustrera). min iphone kommer definitivt bli en it-gadget. älskar den redan. användarvänligheten är helt fantastisk!

har även haft en fantastisk helg. dejtade med kärleken i fredags (kvalitetstid åt oss!!) och hade världens julfokus resterande delen av helgen. julkalajs hos stajnas, terje, trond & lassie var toppen. komplett julbord, prydnader, klädd gran, öppen spis, lussekattsbak, äggtoddy (som jag nästan kräktes av), swing, glögg & skratt. mitt hår var fluffigt som aldrig förr och jag var glad som tusan!

julpysslet hanns inte med, men hela dagen i söndags var det pyssel pyssel pyssel.

och om två veckor är vi i thailand!!

(borde vara olagligt att vara pepp en måndag, men imorse skottade jag verkligen i mig yoggi & havrefras. de skällde på jobbä och tyckte det var dags att tagga ner, ack ack ack..)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

dagens note to self (signerad Mattias Englund): kissa inte efter att du hackat chili, eller - håll i alla fall händerna borta från midjefrukterna!



den om att det är okej att ändra sig

kom hem från träningen, möttes av en sanning när jag öppnade spotify. kent - något för mig! det är verkligen inte töntarna som är idioterna idag, det inser man när man blir äldre. sjukt nöjd med att bli vuxen (även om somliga aldrig kommer till insikt).

 



även sjukt nöjd med att komma hem 18.15, tränad och klar. tänk att det ses som fantastiskt att vara kvar på jobbet 16.22 numera. det är man inte bortskämd med sedan tidigare.

fick även bekräftat att jag och v.adm står på god fot med varandra efter den lilla incidenten med fotbollen i ansiktet. hade gärna bandat kommentaren till min pepp-mapp, men för att sälja in mig själv så sa hon någonting i stil med att jag är gööörbra och att hon en gång i tiden hade den tjänsten jag har nu. inte så illa pinkat!

på tal om illa pinkat.. har en sjukt rolig kommentar, men de förtjänar även ett paint-inlägg så återkommer med det!

RSS 2.0