toastmasteri tips

ska föressten vara toastmaster på julfesten på fredag.. JAHA liksom. lugnt om det bara var oslo-gänget, då är det bara att slänga med vatusan som helst (frank fick med pung, hora och knark i samma mening när han avslutningstalade på fikat). nu ska dock hela huvudkontoret vara med också..

tips på hyffsat rumsrena snapsvisor? som kanske inte ens handlar om alkohol? kan inte direkt köra igång "vårt mål - alkohol!" om man har VD:n som bordsgranne.

hur toastmastrar man tjusigt egentligen? risken finns ju för en o annan groda..

en anledning till att norge är världens rikaste u-land

i norge innehåller fortfarande hits for kids a-teens, crazy frog och schappi. i norge när de har skyltsöndag tänder de en 1,5 m gran och ger barnen en stoooor godispåse med tre stycken geléhallon i. i norge är det fortfarande okej med stringen ovanför byxlinningen. i norge känner man sig finklädd om man har ett par rena jeans på sig.

är det inte konstigt att man trivs så bra ändå? allt behöver inte vara så pretantiöst! och crazy frog var ändå ganska kul en liten stund.

överbeviset gällande rakat OCH britter

som de flesta vet argumenterar jag starkt för att alla grabbar är snyggare med en frippa än med rakat huvud samt att det inte finns en enda snygg karl som är britt. kom precis på mig själv att jag har varit överbevisad hela tiden..



ja, konstigt nog är hetaste mannen alive tydligen britt.. någon måste ha gett honom allt och resten av alla britter - ingenting.. och han passar definitivt inte i en boybandsfrippa a la 90-tal.

en helt vanlig lördag

helt ärligt så är jag TINY bakis idag faktiskt.. skulle ta det lugnt o köpte bara ett par öl på coop (4.2% iofs). nu sitter jag här efter en riktig mysmorgon med kärleken som nu stuckit på jobb igen (han tjänar mer på två veckor här än på en månad hemma.. snart äre inte jag som är provider längre!! woho) och straffas lite för att det blev lite mer än så helt plötsligt.. konstigt va?

men franks sista kväll i oslo på ett tag (förutom ikväll) förtjänade en riktig omgång! en brokig samling människor.. men hedersgästerna och småbröderna tom & jerry (på riktigt!!) var höjdpunkten. speciellt eftersom tom (som utnämt sig till den "smarta" i brödraskaran) fick stryk av mig TVÅ gånger på Buzz. alltså är jag fortfarande 100%-ig på Buzz-segrar i det jonnerbyska palatset.

eftersom jag gick upp med kärleken imorse har jag redan hunnit haft mysfrukost, laddat o blivit rastlös.. och i skrivande stund har äntligen första tösen vaknat! ska sätta fart till skvaller-lunch! och inköpa material till julpyssel imorn :)

att förgylla en fest

hittade precis den här bilden lite random.. snacka om att vi vet hur man ska förgylla en fest! allt som behövs är lite nellie the elephant!

Check out Beccus festförgyllning here
(OBS! You need a Facebook-account)

ni har väl hört?

ni har väl hört att vi skaffat ny lya? (och ja, alla.. det GÅR att länka)

Check out Beccus new home

två typer av bubbel

kröp hem från kursen igår. bubblade i magen som bara den.. kom hem o kröp ner i knäet på kärleken. försökte äta, utan framgång. försökte sova, med framgång. somnade väldigt tidigt och har alltså sovit lääänge.. dock är bubblet fortfarande här och jag kan inte äta. men upp och iväg måste jag..

men roligare bubbel blire på nyår! 14:e december får vi flytta in i vår nya lägenhet på 8:e våningen. komplett med panoramavy över oslo. tänk vilken skål det kan bli klockan 00.00! äntligen slipper vi bo i det här lilla hell-hole:t!!

och en anledning till att Norge är världens rikaste u-land

http://www.nwt.se/mera/helg/article71986.ece

ibland vill man både flytta till örebro och ha egna barn..

Från: Lena Jurland
Datum: 9/11/2008 6:42:45 PM
Till: [email protected]


Hej Gumman!

Tusen tack för det fina brevet till barnen o oss. Vi blev såååå glada. Philip, Vendela och vi saknar dig jättemycket. Vi vill så gärna träffa dig. Vet du när du kommer till stan? Philip pratar om dig nästan varje kväll när han ska gå och lägga sig .

Vi kan väl höras snart!
10000 kramar från hela familjen!

Love You!!!!


(men oroa er inte.. några små knoddar blir det inte inom 10 år!! om ens då!)

i waaant

... and I got!!!


världen är bra liten

eller så är oslo inte så stort bara.. och med sjukt mycket svenskar.

mycket häpnadsväckande bekanta. alex kusin kom på besök förra helgen och visade sig vara en gammal kollega på avstånd till mig. sedan ringde det på min telefon idag från josé, inget konstigt.. svarar och det är en kille som hittat hans telefon på gatan som ringer. "jaha" tänker jag.. inget konstigt med det - lätt troligt att han kan ha tappat den liksom. är snäll o erbjuder mig möta upp o hämta etc..

istället visar det sig vara den gamle busen erik eriksson som helt kaputt har hamnat i samma bil som josé för att de har en gemensam gammal pluggkompis. fanny, din karl vet verkligen hur man ska blåsa mig!! snacka om rålurad..

dock nöjd för att jag passerade moral-testet. tänk om jag sagt "vafan, ta telefonen.. jag bryr mig inte!!". haha.. piiinsamt

har även fått min första norska kompis! haha.. efter två månader liksom..

dagen efter dagen före typ

sitter här nu lite yrvaken o tillruffsad. inte kammat håret eller tvättat av mig i ansiktet.. dagen efter smurfandet så är hallonsaften slut och mattas snark är högre än vanligt.

men vilken kväll! en klassisk! seriösaste halloween-fest jag varit på.. mycke fina outfits, och ett par läskiga. en kille var utklädd till en man som rider på en struts (skitsnyggt), värden var en kossa och grabbarna på jobbet var björnbusar. andra man kunde hitta bland all spindelväv i lägenheten var borat (såklart), chewbacca (?), snuskpolis, blottare, david batra, ronja rövardotter, marge, pundar-pippi, barbie (komplett med kartong), en bratz med blått hår, jokern från batman (skitobehaglig!!), ett lejon, en döds-läkare, grabbarna från a clockwork orange, rosa pantern (som jag hela kvällen kallade bagheera), robin hood, en sjöman och de klassiska sexiga sjuksköterskor/poliser/vi-tar-tillfället-i-akt-att-få-visa-våra-tuttar-outfitsen mm mm. och jag då - ballerina smurfan :)

när vi vinglade utåt sprang en kille på gatan fram o råkramade mig spontant (trodde jag). sedan utbrister han "meen heeeej rebecca". ALDRIG sett honom förut (tyckte jag då).. spelade vackert med (för övrigt skittrevlig kille!) och sedan visade det sig att det var en hop med konsulter. BAH! på fyllan o villan.. men de var glada och jag likaså. tillslut när vi kom hem fick en annan konsult eskort till dörren och låna telefon.. vilken varm hand jag är för våra fina medarbetare :]

one saints day

alla helgons (speciellt mitt helgons), inte alls sorg längre slår det mig.. mer, minnesfullt - en chans att stanna o hedra. det är nog första året jag känner så. tände ett ljus igår och bara hade det fint (efter att vi flyttat ut sjökapten o maulin ur deras lovely lägenhet samt ätit skitgo indisk mat på lökka). lugnt, fint o hedersvärt.

annat kan det bli idag faktiskt.. vi ska klä ut oss till smurfar o smurfa runt med hallonsaft. jag ska vara ballerina-smurfan och mattias maskerad-smurfen.. maskerad-smurfen är inte o lita på. han är en smurf med gargamel-mask. haha. skitkul tycker vi!

RSS 2.0