nyårsskål

årets nyårsskål blir inte på majahs veranda eller vid slottet i örebro.. dock blir den med en stadssiluett över oslo som är MÄKTIG. carl ska ha cred för bild och husering.

bild hittar ni här: http://www.flickr.com/photos/9889431@N04/3151150357/
ett klick rekommenderas verkligen!

GOTT NYTT!
HEPP HEPP!

första gången á la 80's

var nere i affärn och kom hem med något pinsamt. det var inte kådisar.. vilket iofs inte är pinsamt, men jag försökte vara rolig!

men iaf, inför nyår ska jag göra min allra första potatisgratäng! det är ganska stort tycker jag. mycket vuxet. mattias jobbar under dagen på nyårsafton och jag ska stå för kockandet (utom typ sallad och sånt som ligger ute på entreprenad).

vi har åttitalstema på middagen så det blir kex med lite garnering till förrätt, kycklinginlindad bacon (tvärtom) och potatisgratäng samt ungsgratinerade päronhalvor med after eight på (tipsa om ni har mer 80's food).

problemet är att jag kom hem med säkert fyra kilo potäter, och 2 dl grädde.. HUUUM, inte helt i proportion skulle jag tro. måste nog googla potatisgratäng och gå och handla igen..

något annat skojs att blanda i? vitlök? blomkål? grönsaker? morötter? ska nog freestyla lite!

och på tal om bilder..

såklart ska bilder på nya lyan komma.. tyvärr är min digitalkamera bortgiven (julklapptstips), så det får lugna sig lite.. dock så går det alltid att "göra en poppo" och titta på lägenheten via skype. the grand tour it is i vår avlånga våning downtown oslo om man slår en signal (ja, håkan - googla skype så kan man ringa gratis!)

jultallrikar o gayhangarounds

första helgen i lägenheten blev en hit.. först lugn, mys och jultallrik nr 1 (med mat) i fredags, sedan ståhej, inflyttningsfest och jultallrik nr 2 i lördags (söta frajda som kom med ett råmysigt ljusfat!). tappade mina nyckar och hittade mina nycklar.. vi dansade som tusan på en random gay-klubb - och fan vad jag trivs med att inte vara köttet på marknaden!

fuck the american dream

det är den svenska drömmen som gäller.. plockar i lyan och har i eufori lyckats pula fram svenska 4:an på tv:n. de visar reprisen från idol-finalen. jag har inte haft någon koll alls på idol, men shit.. vilken kille han är kevin! vilken resa! vilken vilja! vilken människa! blir nästan lite rörd här i mitt bakrus.


mission partly completed

sitter instoppad i vår provisoriska säng-soffa i vår nya, fina, underbara, hemtrevliga, mysiga, tjusiga, underbara, stora, fräscha (sa jag underbara?) lägenhet i detta nu och jag trivs redan! vi har stånkat och kånkat våra saker till denna fantastiska skapelse ända från gamla lägenheten, ca 400 m härifrån. guld att ha en stark lycksele-karl med sig en sådan här dag! och kärleken såklart, fast han är inte riktigt lika stark.

det är fortfarande mycket grovgöra kvar (flyttstäd, alla stora atteraljer från öreborg etc), men ändå.. jag sitter här svettig, äcklig och helt slut och tittar ut över en stadssiluett som är helt fantastisk. känner mig som någon donna i någon fancy våning på 74:e etage lokaliserad på manhattan..

äntligen har jag hittat hem i oslo!

trött och glad

hua, det känns att det är grått, mörkt och kallt.. är trött som ett avdankat skorsten och vill helst sätta elementet på 35*C. MEN, det märks att man börjar komma folk in på livet när det ringer och rösten genast avslöjar en. tydligen hördes det ganska tydligt att jag var slut, fast jag riktigt ansträngde min fina telefonröst.

MEN (nummer två), jag har hittat en riktig inspirationskälla! har ett urrivet blad från en tidning med en recension av en bok som en kvinna med framgång skrivit om feminism (kontenta typ: det kommer aldrig bli bättre om inte kvinnor slutar förtrycka kvinnor). jag har inte läst boken, men jag har hittat en kvinna/tjej/brud i min närhet som har det där lila extra - en brud som vet vad som gäller! vilken energi hon ger!

MEN (nummer tre), det är nu dags för det obligatoriska pepparkaksbaket.. det blir lite annorlunda i år. det blir inget hus, och täleken är inte med. dock kommer det bli ett helt hav av fina indiskapepparkakor.

mindre misär

ser även sjukt mycke fram emot att steppa iväg till karlstad på julafton! gosh, vad fint det ska bli med familjen.. i miss! systrurs o mammsen blir! och ett sjujeklarns kalajs med SPM'sen på juldagen.

vilken raket!

flyttpack & misär

att flyttpacka på 30 kvm är ingen lek.. har packat ner alla våra saker i tre banankartonger (typ) och nu finns inget kvar. hoppas bara jag hittar en handduk så jag får duscha imorgon.. på fredag gäller det! då får vi nycklarna till nya lyan.. WOHO!

och toastmasteriet löste sig galant. var en ypperlig toastmadame och delade ut medaljer. en onämnd kollega delade sedan ut en ironisk medalj vilket ledde till att mottagaren av medaljens chef ringde vår chef med en liten utskällning.. alltså, det blir inte bättre med åren! nisse gjorde succé som lucia och chifen höll jultal. vi hängde på stureplan och det kändes inge vip alls trots diverse prion. med tanke på hur grabbsen beter sig skulle man lika gärna kunna vara på folkan i säffle/arvika/akalla/bollnäs/smedjebacken/valfri-ort-där-alla-hänger-på-samma-ställe.

en fiin sthlms-helg som avslutandes med horisontalläge i knät hos mari o kalleballe - inga fel! och till er alla som kallat mig "din kära jävel", nu vet jag precis hur ni känner er! snacka om att närhetstörsta i förälskade pars närhet.. era kära jävlar!!


vem ollade kungens bearnaise?

ser att det är tät rapportering från nobelfesten i detta nu.. har hört att det inte är någon tillställning man egentligen vill gå på. dock har jag också hört (av en kompis, som fått det berättat av en kompis - såklart) att serveringsgänget alltid gör det till en sport att olla kungens tallrik.

källan hävdar också att de nu inte meddelar vart kungen har sin bordsplacering, men ingen smart ollare hindras av det.. enligt sägnen ska de istället ha ollat alla tallrikar vid bordet.

veckans IDOLER


Veckans NU

Mammsing på Ansiktsboken.. Grejt!!

RSS 2.0