you're not okay

det är du som är vuxen. du ska klara dig själv! du ska inte ringa och gråta. jag ska inte behöva trösta! fan att du ska vara så svag. flaskan var aldrig problemet, men du - det är inte lösningen heller. du kan! jag vet det. du gör mig arg när du säger att du behöver stödhjul och hoppgunga. jag vet ju att du klrar dig utan! för mig har du alltid varit stark i all din svaghet, men nu vet jag inte vilken vågskål som är tyngst. om jag orkar ska jag försöka stanna - jag lovar.

you're not o'fucking'kay.
but in a perfect world, this could never happen.


memories of the weekend



såklart, ludvika blev en hit. från första ölen (första bilden) till bakfylle-besöket hos morfar (inte sista bilden, men det är i alla fall morfar) igår eftermiddag. i ludvika somnar man på förfesten och går upp klockan sju dagen efter och jagar. i ludvika hänger man på sportbaren på fredagar och sjunger karaeoke när man vill - helt spontant. i ludvika kan man ha basthatt, låtsas att det är mitt i sommarn och åka hemifrån utan jacka - mitt i vintern. i ludvika har man det jävligt bra! i ludvika kan jag sitta bredvid kladdo, och vakna med världens sötaste ungar. jossi förevigade sin snoriga näsa, och våran bakfylla. stoffe såg piggast ut och kebaben var säkert god. jag duschade, men var äcklig ändå.

tack som bara den! stjärtligt ihjälkomna till mig ska ni voras! kom hit när ni vill (och ta gärna med en påse med kläder som jag glömt någonstans..).

dagens fundering:
jag kanske är en småstads-människa? i alla fall på halvtid. för där har de efterfest på svartklubbar som säljer öl för en tjuga och biljardproffs. har nog aldrig förlorat så hårt någon gång, men vad gjorde väl det för han levde ju typ på att spela.



drömde föressten inatt att jag spelade fotboll igen. eller att jag skulle börja igen i alla fall. fan, vad glad jag skulle bli! men är minst lika glad för att Robbie Fowler är hemma i LFC igen (God is back). och skämtet om att vara stel i OS var jävligt kul.. #9 Stelios kommer inte vara så jävla het alltså.

det här är dock jävligt hett: http://ukko.fi/pojat/
och maddo också!! Grattis babe!! Kom hit o gå på systemet med mig!

taking a train

tillbaka till rötterna. älskade lilla ludvika - vad glad jag är för att jag inte bor där, men ledsen för att jag inte kan vara där tillräckligt. jag skulle kunna vandra runt där i timtals och bara tänka, låta alla minnen bara svämma över. nog för att det finns kvarter jag alltid kommer undvika, men rosa huset kommer alltid vara barnkalas och köttbullskastning. det var där patrick backade in bilen i lyktstolpen (vilket iofs var tur, annars hade den gigantiska folkmassan som tittade på Jan Johanssen utanför blivit lite mindre), det var där vi gömde fimparna i snön (smart..) och det var där jag fick min första coola mountainbike. och hur jag än försöker kan jag aldrig komma på en gång då pappsington varit arg på mig.

om en timme rullar tåget ut från stationen och snart är jag framme. där kommer kladdo och hämtar mig i hennes egna bil. vi åker hem till henne och hennes sambo. vi lagar kanske mat. kanske åker vi upp på knutsbo och jag kommer bli förvånad över hur stora Jossa & Gustav har blivit. kanske dricker vi lite öl och åker till smedjebacken. hur som haver, det här har jag längtat efter  l ä n g e. det är som att komma hem. kanske vågar jag till och med åka ut till Lyviken. det är där han finns tydligen.

welcome to my life



här bor jag! saknar fortfarande matta, och det är inte städat - men här trivs jag. att sängen är bäddad och att garderoben är trasig får väl vara dagens update då bilderna är från ett tidigare tillfälle. kanske ser det litet ut på bilderna, men det får plats himla massa folk!

franz ferdinand är dagens hetaste och keson dagens godaste. skola + plugg imorn, och kosan till ludvika på fredag. jag laddar för en sup(er helg)! take me out.


jag är aldrig långt borta. aldrig så långt borta att jag inte hinner ifatt dig om du snubblar. jag kan aldrig hindra att du faller, men jag kommer alltid hjälpa dig upp.
remember def leppard - "two steps behind".



någonting lånat, nytt, blått & gammalt

för första gången (sedan jag & Mari var typ tölv inne på Arena och tittade på Joakim Hillson) var jag nykter på krogen. det var en upplevelse! kvällen började hos Kitty med karaeoke, saftdrinkar & Mariestadspojks. jag körde svarttaxi med Annika&Jörgens bil (det är någonting lånat) och det var snö överallt. vi dansade, skrattade, rökte, frös o förföljde ambulanspersonal. men mest dansade vi. och mest dansade vi med eliaz! gosh, vilken kille! john travolta utan takten i höfterna intog dansgolvet och fan vad vi skrattade MED honom. vi dansade någon konstig dans som tydligen var poppis i Mariestad (Lina??). såg typ ut som man stekte pannkakor ibland. jag dansade en ganska dålig tryckare med en manling Ankan och sen fick vi gräva fram bilen & putta ut den från parkeringen.
det var någonting nytt, och det var fruktansvärt roligt! tack för nattplatsen och för du tosan. vi har bestämt att vi åker till leeds igen, så det ska vi göra. det pirrar redan i magen!

igår bastade vi & drack lättöl. det var någonting blått. verkligen. en riktig reklamfilm för Pripps Blå (även om man blir röd som en räka & inte orkar sitta speciellt länge).

ikväll blir det någonting gammalt. inte för att vi är gamla, eller för att tapas inte är speciellt nytt. utan för att Bingolotto helt enkelt är gammalt, och större delen av de spelandes kanske. att spela Bingolotto är gammalt, men jag tror på en toppenkväll babes!

äntligen fredag

sådär, andra helgen för veckan har äntligen börjat. det är lite slapp-stämpel på att inte ha mer skola, egentligen. men klagar definitivt inte, bara påpekar. och har fått träffa mamming! de kramarna gick inte av för hackor inte. och jag har fått se Thomas i hans häftiga tajts! den synen gick verkligen inte av för hackor. och jag har samlat på mig av Malls gamla paltor! den loppiskänslan satte verkligen ett leende på min mun!

det känns verkligen att vi är på rätt sida av året. det är så skönt att ha massa att se fram emot och längta till. ludvika kommer bli precis så bra som det alltid blir (kladdo & geggan kan inte misslyckas). sedan blir det karlstad, och det är verkligen homecoming! skumdum + a good name for a band @ K6 med förkrutare hemma i mammas nya lägenhet. och att takida spelar hade jag glömt!

nu ska jag ge honom frukost på säng. jag är ju snäll!

att göra ingenting

jag gillar att göra ingenting. innebär det att jag inte tycker om att göra någonting? det är ju långt ifrån sant i alla fall. jag gillar att gå bärsäkargång på discon, äta kastrullpoppade popcorn och hålla för näsan på Thomas när han snarkar. det är ju att göra någonting. men ändå säger man att man gör ingenting när man gör någonting. så egentligen skulle ingenting vara någonting, någonting som inte är särskilt speciellt eller värt att precisera. alltså kan jag här med grund hävda att ingenting ÄR någonting, för annars skulle ju ingenting inte finnas. om ingenting ska finnas måste det ju vara någonting. kanske har aldrig någon hävdat annat, men det känns ändå konstigt att ha en term för ingentinget. undrar vad det står i en ordbok.

har klarat av lite på min checklista. tog disken imorse, men annars.. hmm. ska nog sätta upp affischen nu kanske. så jag känner att jag gjort någonting annat än dricka öl. inte för att det inte är kul, men jag blir nog tjock snart. mer öl imorn, mer öl på fredag. vi har för långa helger i skolan. men vad gör man när ledigheten börjar på tisdag eftermiddag?


på allmän begäran kommer snapshot från mitt personlighetstest. gillar det där med loves food. jag äter ju fan upp pengar jag egentligen inte har. jag köper makaroner för studielånet!

social, outgoing, worry free, optimistic, upbeat, tough, likes large parties, makes friends easily, rarely irritated, open, enjoys leadership, trusting, dominant, thrill seeker, strong, does not like to be alone, assertive, mind over heart, confident, controlling, feels desirable, likes the spotlight, loves food, social chameleon, hard working, concerned about others



avslutningsvis: insider-reklamen är kul. de diskuterar den svarta torsken. en negerhallick? nej, den som finns i havet, fast fiskas svart och hamnar i våra frysdiskar. dom måste ha slut på vettiga ämnen. eller är ni upprörda? kanske bara är jag som förvirras.

massa måsten

         fanny & bea                 

tequila blev. uhum, väldigt hårt. laddade länge, men tillslut anläde både vinflaskan (tack anna!) och tequilan (fint initiativ sara!) och det blev verkligen en kanonkväll. ni förjtänar inte o se fiskminen jag gör på kortet, men jag kan inte låta bli o lägga upp den bara för att!

är det någon som känner på sig att den har glömt något hos mig är det bara och hojta. har inte rensat lägenheten än. shotsglasen ligger fortfarande i diskhon och jag har chilinötter på golvet. någon borde komma hit, sitta i soffan och göra ingenting. jag städar bättre då. TV:n är tyvärr inte speciellt effektiv till det. har massa som måste göras, men gör ingenting. ingenting jag måste i vart fall.


checklista:
studieförsäkran
bostadsbidrag
diska
dammsuga
leta reda på tenta-kvittot (måste man ha det?)
bädda rent
damma glasbordet
läsa RB
vattna gudrun o herbert (mina döda blommor är numera döpta)
ringa rikard
packa upp tvätten
sätta upp affischen
dra om sladdarna kring soffan
byta pluppar på gardinstången
skriva brev till morfa & morfar (mads, vad har du för adress??)
rama in studentkort

the sun & the rain

the rain:
satt och läste i christoffers gamla gästbok på lunarstorm. alla har så många minnen. till och med jag skulle berätta så långa och många, och det tåras när jag tänker på det. men ändå är han eran storebror, eran lillebror och eran son. men ändå, så vet jag. jag vet att det alltid går att gråta och att det aldrig går att glömma. jag vet att hela världen borde stanna, men jag vet att livet fortsätter. jag vet nästan precis, enda skillnaden är att han var min pappa. han var inte med på min student, men hans ros hängde runt min hals och alla leenden var för honom.
- shit, madde. jag kommer snart! då är allt sådär som det ska. lämna småstadslivet och bli örebrobo!

the sun:
förhållandet till dig känns helt plötsligt kravlöst. skönt på något vis. även fast jag borde vara osäker, så tror jag mer på dig nu än vad jag har gjort förut. jag ska väl inte säga tack, men ur någonting ont kommer tydligen också någonting gott.
- och tentan gick bra (de har fintat mig lite, men g borde jag verkligen få!), ölen & folksen var goa igår, tequila blir ikväll och mamming mår bättre.

tentatorsdag

dansar ut i köket, det är 4 plus
almenackan får sig en morgonpuss
skottar i mig yoggi & havrefras
nu är det spontankalas!

jävlaranamma - äntligen måndag,
den perfekta starten på dagen!

det är solsken ute. snön är borta & jag får packa upp gittan ur cykelförrådet igen. om det ändå vore vår på riktigt! plugget till tentan har väl inte gått så bra. ska bläddra igenom anteckningarna nu innan färden bär mot universitetet i alla fall. håll alla tummarna för mig! går det bra ska jag fira med öl, går det dåligt ska jag trösta mig med öl. öl är lösningen på allt. öl & havrefras.

lagtext vs. filtext

jag kom på mig själv. satt och åt fil & flingor, med lagboken framför mig för att vara duktig. men skenet bedrar. verkligen. istället för att ta sida upp och sida ner i kommunallagen drog jag informationen om hur nyttigt kalcium är - om & om & om igen. och igen. baksidan på filpaketet förstörde min utbildning.
jag har brist på självdisciplin, och tentan är imorgon. eller nej, snart imorgon. i övermorgon. kan bli hur intressant som helst. ska i alla fall sitta så länge jag orkar den här gången, och INTE rusa iväg efter typ 2 två timmar. det är min framtid det handlar om! ja, jag VILL tjäna mycket pengar..

bullet in a bible är fortfarande hetast. förvånas över den hela tiden.
på stark andraplats kommer J.D. i scrubs för dagens skratt:
"I don' use toiletpaper. I have one of those French things that shoots water up your ass."


värt ett (nej, flera!! blir bara roligare o roligare) besök:
http://www.duckshit.com/chuck-norris-jokes/chuck-norris-jokes/


royal straight flush

den kyssen vände min hjärna ut och in.
men hur kan något som känns så bra vara fel?
jag vaknade på hans arm imorse.
något som känns så bra är inte fel.

in shades

randy   rancid    inc 

halva priset på ALLA cd-skivor på hela najz prajz. det var kul. och svårt. jävligt värt om inte annat!
159 svenska kraner för ovan tre visade album. inte tokigt alls. önskar bara att jag har råd att köpa fler.
kanske ska gå tillbaka imorn o se om det finns några kvar?

and I thought that I couldn't play the hand I was given,
but hey,
it feels like I've ended up with a straight flush



sthlm blir. ludvika blir (me want kladdo!). sälen kan bli.
festival vore. o bara vara, helt kravlöst berusad!


money for nothing

"Om man köpte Ericsson-aktier för 100 000:- för cirka 2 år sedan så är de värda kring 4 600:- idag. Om man istället köpte telecom, till exempel Song Networks, för 100 000:- så har man idag 791:- kvar. Om man var klok och för 2 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000:-, drack ur dem, hade trevligt och idag går och pantar tomflaskorna så får man 6 741:-. Är det därför grabbarna på torget kallas A-laget?"

so, det egentligen skall jag skita i börsen och investera i sofiero? man kan få huvudbry för mindre.


I think the world is too much

            

min o emmas bordsplaceringsbild vid nyårsmiddagen var egentligen samma bild (fast vi fick inte sitta bredvid varandra) så vi satte ihop den och njöt hela kvällen! stjärnbild.
nathalie får bamsekram, amanda blev rånöjd med marilyn-linnet o mamma skrattar (!!).
vi hade iaf lite julkänsla.
(fler bilder från nyår blir nog inte. rätt mongo allesammans faktiskt. länge leve photoshop)

there's a prayer covering the silence in my room,
no I don't wanna wake up as myself.
midnight prayer sätter rätt fint ord på känslan.
'Cause I still love you - got a napalm heart forever

always something missing and searching is killing me.
sometimes shutting you out and sometimes I'm giving you all.

so bring me the light, and lead me tonight
'cause I can't play the hand I'm given.

jag ska bli göteborgspoppare som BCQ.
eller så ska jag också bli rockstjärna och skita i allt.
ska kolla på bullet in a bible och låtsas att jag är billie joe.
tack för den julklappen!


bodybutter

idag blev jag en smörgås med olivpålägg på apoteket.
vafan ska man med bodybutter till?

annars köpte jag en kjol & ett skärp - o massa god mat.
så pengarna tar slut. men jag blir glad av att köpa saker.
capitalism stole my virginity.

mamma fyller år idag. jag vaknade (mindre svullen i ögonen) och amanda hade tagit min femtiolapp o köpt chokladpuddig till frukost. istället för tårta tyckte hon. hur sugen är man på chokladpuddig på morgonen? mamma blev glad iaf.
jag saknar mamming.
och pappsington.


men shit. dippa morötter med malls blir.
tosan is the shit!
bättre meducin får man leta efter.

det är bollar på allt nuförtiden.

shut you out

so, det räckte inte med någon som "nästan förtjänar mig".
dags att hitta någon som gör det.
no matter what you say I shut you out

är början svår, så blir resten lätt.
2006 blir alltså ett toppenår!
ser fram emot alla glada överraskningar.
och tolvslaget var hett i år.
där på verandan var det precis som det skulle.
tack spm.
bilder kommer, och de är många och härliga.
nu bjuder mari på baguette.
precis vad jag behöver. lite värme!

RSS 2.0